Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Brave New Books: bol.com start self-publishing platform

Bol.com is i.s.m. Singel Uitgevers (Querido, Athenaeum, Nijgh & Van Ditmar, Leopold & Ploegsma) en Mijnbestseller.nl een self-publishing platform gestart: Brave New Books. Je kunt je boek als e-boek en gedrukt boek laten uitgeven, en via Singel Uitgevers evt. diensten inhuren op het gebied van redactie, vormgeving en promotie. Ook is het mogelijk om boeken in verschillende talen te publiceren. Ik ben zelf erg benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen. Het zou leuk zijn als mensen die dit gaan uitproberen, hun ervaringen in dit topic zouden delen.

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
We zijn nu weer een tijd verder; hoe gaat het inmiddels met de ervaringen/verkoop via BNB?
Onveranderd, de verkoop druppelt gestaag door - zonder reclame te maken en zelfs in een mooie verhouding: 80% Eboek en 20% Print. Heel netjes omdat ik tamelijk hoog in de prijs zit.
Ik wilde graag in diezelfde prijsklasse blijven. Maar 15 euro haalde ik niet. Dan had ik geld bij moeten leggen, vandaag dat het 95 cent extra is geworden. Voor wat betreft e-books: ik begrijp niet waarom die soms zo duur zijn. Ik wil graag gelezen worden. Dan maar minder marge.
Ik zie bij jou op bol.com twee titels - Blauwdruk, 233 blz en vandaag 15,95 voor een gedrukt exemplaar en 3,99 voor de digitale versie - Dieptepunt, 256 blz en vandaag geprijs op 13,75 (print) en 7,99 (eboek, actieprijs 5,43) Mijn indruk: De prijs voor het Eboek van Blauwdruk is te laag. Eboeken in jouw genre kun je het beste voor een prijs tussen de 5 en 7,5 euro aanbieden. In elk geval is de verhouding tussen print en digitaal scheef. Als je bij BNB het eboek even uit publicatie haalt, kun je de prijs naar 4,99 zetten zonder jezelf tekort te doen. Bij Eboeken zijn de prijsdrempels 5 en 7,50 en 10 euro voor potentiële kopers. Succes ermee.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Jablan, wat betreft de drempel ben ik het helemaal met je eens. Ik koop zelf nooit ebooks duurder dan 10 euro. Als je het zo bekijkt kan de prijs inderdaad omhoog. Aan de ander kant betrap ik me er zelf wel eens op dat ik, alvorens ik het boek koop, altijd kijk naar het aantal bladzijden van het boek of naar de uitgever ervan. Ergens is dat vreemd, want het zegt niks over de inhoud. Bovendien zijn nieuwe boeken altijd duurder dan oud boeken.Toch kan ik me voorstellen dat het meespeelt. Dat iemand er minder geld voor over heeft als het boek bij een POD of in eigen beheer is uitgegeven. Ook al is de reden daarvan helemaal niet bij de koper bekend. En als je als auteur dan zelf de prijs mag bepalen, is het 't overwegen waard om die ietsje lager te doen dan de concurrentie. Mits je dan niet hoeft bij te leggen, natuurlijk.

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Jablan, wat betreft de drempel ben ik het helemaal met je eens. Ik koop zelf nooit ebooks duurder dan 10 euro. Als je het zo bekijkt kan de prijs inderdaad omhoog. Aan de ander kant betrap ik me er zelf wel eens op dat ik, alvorens ik het boek koop, altijd kijk naar het aantal bladzijden van het boek of naar de uitgever ervan.
Het laatste is heel normaal. Omslagopmaak, dikte en uitgever geven een eerste idee over de inhoud. Creatieve typografie op de omslag? Grote kans dat het een ScienceFinction verhaal is.
Ergens is dat vreemd, want het zegt niks over de inhoud. Bovendien zijn nieuwe boeken altijd duurder dan oud boeken.Toch kan ik me voorstellen dat het meespeelt. Dat iemand er minder geld voor over heeft als het boek bij een POD of in eigen beheer is uitgegeven. Ook al is de reden daarvan helemaal niet bij de koper bekend.
POD betekent gewoon dat er geen redactie achter zit. Dat merk je tijdens het lezen. De verhalen zijn minder gepolijst, soms ruwe diamanten en laten we het alsjeblieft niet hebben over taalgebruik cq. taalverkachting, herhalingen of logicafouten in een verhaal. Het zijn stuk voor stuk redenen, waarom een pod-uitgave een lagere prijs verdient dan boeken van gevestigde uitgevers in mijn ogen. Andersom zijn de gewone uitgevers ook erg behoudend - ik zie regelmatig bij de ako of andere boekwinkels de top-25-uitstalling. Eenvoudig receot: benader een bekend gezicht van tv en laat een ghostwriter de teksten fatsoeneren ... het verkoopt vanzelf. Het zijn meestal wel boeken, die vrij snel opduiken in het assortiment van winkels in 2e hands goederen.
En als je als auteur dan zelf de prijs mag bepalen, is het 't overwegen waard om die ietsje lager te doen dan de concurrentie. Mits je dan niet hoeft bij te leggen, natuurlijk.
Dat is het hele probleem in Nederland. Je bent gedwongen tot een hoge prijs vanwege de duk- en distributiekosten. Bij het bepalen van de prijs heb ik gelet op: - Wat kosten gewone boeken in hetzelfde segment? Of wat is de prijs per pagina? - Waar ligt een prijsdrempel, voor welke prijs wordt het boek zeker niet verkocht en bij welke prijs nog wel? Het was extreem lastig omdat de titel in een doelgroepsegment valt. Commercieel gezien niet aantrekkelijk voor gewone uitgevers, omdat zo'n titel meer kost dan opbrengt. Gegeven de inhoud komen de streekromans het dichtst in de buurt als vergelijkingsmateriaal. Uiteindelijk heb ik de lengte en kwaliteit van het verhaal de doorslag laten geven. Tweehonderdduizend woorden is ongeveer tweeënhalf keer zo lang als een gewone streekroman. Uit eerdere recencies - het verhaal was gratis online te lezen - had ik al begrepen, dat het verhaal op de grens van literatuur en lectuur zit. Daarom zit ik hoog in de prijs. Wat ik overigens echt leuk vind: mijn boek heb ik nog nergens als tweedehands artikel aangeboden zien worden. Blijkbaar zijn de lezers tevreden over de prijs/kwaliteit verhoudiing.

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het volledig ge-automatiseerde systeem van Brave New Books werkt qua opmaak van het boek niet slecht; over de kaften ben ik tevreden; helaas niet over de communicatie en service. A. bij mijn eerste boek zag ik op een foto die ook in de krant er goed uitkwam (en óveral elders!) dat ik een rode pieper had; hun reactie: we kunnen die foto voor jou in orde maken voor het gebruikelijke uurtarief Daar ben ik dus niet ingetrapt B. recent twee boeken als proefexemplaar besteld en jawel; bij dezelfde proefdruk toch anders afgesneden na het binden; kantlijn verschilde, dus marges nog ruimer maken C. Vervelend is dat ik met 3 x mailen nog niet gehoord werd; de genen die blijkbaar al hun mails moest beantwoorden had - zoals dat in CallCentra gebeurt een hele lijst, tijdsdruk en leest maar half en op die helft krijg je dan een half antwoord( half maal half is kwart!) Als je ze dan eens bij de les roept is men beledigd. Voor een Mediabedrijf presteren ze kwa communicatie echt beneden de maat. Nu goed er zijn genoeg andere bedrijven voor online-printing (met zelfde systeem werkt ***) en zelfs de traditionele drukkers die in China laten drukken zijn tegenwoordig nog goedkoper ook!

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi AloysiusKruiden, Fijn dat je je ervaring deelt, altijd goed om van ervaringsdeskundigen te horen!
Vervelend is dat ik met 3 x mailen nog niet gehoord werd; de genen die blijkbaar al hun mails moest beantwoorden had - zoals dat in CallCentra gebeurt een hele lijst, tijdsdruk en leest maar half en op die helft krijg je dan een half antwoord( half maal half is kwart!)
Vond ik mooi. Een zin als een doolhof; bijkans surrealistisch proza. :confused: