Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

contract met boekhandel

De plaatselijke boekhandel heeft wel belangstelling in mijn boek om het in de winkel te leggen. Wat moet er allemaal in een ''consignatie contract'' staan? en wat zijn redelijke afspraken m.b.t. de verkoop. Of moet de boekhandel het maar regelen met de uitgever?

Lid sinds

17 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
In principe kan de boekhandel jouw boek bij de uitgever bestellen. Als je zelf een voorraad boeken hebt (bijvoorbeeld door uitgave eigen beheer) kun je een simpel contractje opstellen met daarin de volgende gegevens: Onder consignatie weggelegd bij boekhandel ........................... te .................... Aantal boeken: Titel: Auteur: Inkoopprijs Verkoopprijs Aldus overeengekomen de datum: ................................. Boeken zullen na verkoop worden afgerekend. Handtekening auteur: Handtekening boekhandel: Qua afspraken over verkoop moet je gewoon even kijken, meestal willen boekhandels minimaal 20 % van de verkoopprijs.

Lid sinds

17 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Als het in een dorpje is waar ze je goed kennen kan het ook minder officieel. Bij mij in het dorp kreeg ik gewoon de volle prijs terug. Ze wilden dus 0 % van de verkoopprijs. Kijk, dat is leuk voor de startende ondernemer, toch?

Lid sinds

17 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Het is een winkel uit de Seleczys (hoe schrijf je dat nou toch) boekhandelketen. Nee, de Bruna hier wilde er gewoon 42 % voor hebben (voor een eigen beheeruitgave). Dat vind ik niet leuk. In eigen beheer uitgeven is al duur zat! Met de startende ondernemer bedoelde ik mezelf, Rudolf. Ik weet wel dat alles tegenwoordig goed moet worden geregeld. Maar ik ben een idealist. En naief.

Lid sinds

19 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
20% is normaal bij boeken in consignatie. Spreek ook af hoe lang ze mogen blijven liggen. Soms drie maanden, soms een half jaar.

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Beste Carien, Hoewel mijn boek bij een echte uitgever is uitgekomen (juni 2011) heb ik toch nut gehad van je bijdrage: als aanvulling bij mijn promotieactiviteiten. Bedankt! (zie *** verwijderd ivm forumregels). En voor de andere deelnemers aan het forum: dit is mijn eerste bericht, en I like it!

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wellicht heeft een van de aanwezigen hier ooit eens een soort standaard consignatie-contract opgesteld? Zo ja, zou zij/hij bereid zijn om dit dan te willen delen?