Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

wachttijd Parelz

Weet iemand hoe lang je doorgaans op antwoord moet wachten voor je reactie krijgt op een manuscript dat is ingestuurd naar Parelz? Op de website staat "meerdere maanden" maar ik wacht nu al acht maanden, dat lijkt mij wel erg lang, of ben ik gewoon te ongeduldig. Probleem is dat ik dat verhaal graag ergens anders naar zou opsturen als Parelz het niet accepteert. Zou ik een mailtje durven sturen met de vraag hoe lang ik nog moet wachten, of is dat te opdringerig? Na hoe veel tijd is geen antwoord een negatief antwoord, en ben ik dus vrij dat verhaal ergens anders voor te gebruiken?

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
Na acht maanden niets gehoord te hebben lijkt een mail met een klein verzoek mij niet opdringerig. Daarbij: wanneer je geen reactie hebt ontvangen, is je verhaal gewoon vrij voor alles wat je ermee wilt - behalve wanneer je hebt ingestuurd onder voorwaarden die je hebt geaccepteerd.

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Met 'enkele maanden' worden normaal twee à drie maanden bedoeld. Een maand extra wachten zou ik nog wel doen, maar daarna mag je rustig aan de bel trekken, lijkt me zo. Niet te overdreven bescheiden zijn, Hekate.

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Waarom heb je je verhaal maar naar één uitgever tegelijk gestuurd? Acht maanden is wel heel erg lang, gewoon mailen. Zijn er hartstikke aardige mensen.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bedankt voor jullie reacties, ik heb een vriendelijk mailtje gestuurd. Anaïd, ken jij behalve Parelz nog andere (papieren) uitgevers die verhalen van (iets) meer dan 10.000 woorden accepteren?

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Daar moest ik diep over in de Denk. Probeer de Stichting Fantastische vertellingen. Volgend jaar komt er weer een Ganymedes bundel uit en er is nu weer nieuw leven in het tijdschrift geblazen. Nadeel ten opzichte van Parelz: geen betaling.

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb de berichtgeving rond de nieuwe Ganymedes bundel en het uit de as herrezen tijdschrift 'Fantastische Vertellingen' ook gevolgd. Iets over mogelijkheden om verhalen in te zenden heb ik (nog) niet kunnen ontdekken. Bij de bundel heb ik sterk de indruk dat ze zelf gericht op zoek gaan naar nieuwe auteurs/verhalen en niet echt zitten te wachten op ongevraagd ingestuurd werk. Maar dat kan ik natuurlijk mis hebben.

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Op Woordenwoud staat in de WIN-draad (pagina 37) dat de kans aanwezig is dat het voorlopig een "by invitation" blijft... Ik zou dus eerst even de vraag mailen of ze wel wat toegestuurd willen krijgen en zo ja, wat hun eisen zijn.

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik snap niet dat veel uitgevers gewoon niet een standaard afwijsmailtje kunnen sturen of een auto reply mailtje dat hij is binnengekomen. Zo moeilijk is dat toch niet? Ze krijgen gemiddeld 400 manuscripten per jaar binnen, 400 mailtjes is evenveel mailtjes als dat een gemiddeld bedrijf per dag moet beantwoorden 8 maanden geen respons = 99,99999 % afwijzing. Ik denk dat je binnen enkele weken een respons moet krijgen wil iemands boek worden uitgegeven. Alles na 4 weken = in de prullenbak gegooid/niet gelezen/één pagina gelezen/3 zinnen gelezen = niet geschikt of niet goed

Lid sinds

8 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat denk je van 14 maanden? Ik wacht nog steeds op antwoord van uitgeverij Lannoo. Wie biedt er meer? En ja, ik heb ze meermaals gecontacteerd. Nu heb ik de indruk dat ze niet meer durven reageren. Je zou voor minder. Ach ja, ik was een 'beetje' ongeduldig en heb al een uitgever voor dit verhaal. Maar ja, mijn tweede inzending wacht al 7 maanden op behandeling ... en dan maar op je website zetten: het kan tussen 3 weken en 3 maanden duren. Goed bezig daar. Of vandaag nog, ik vraag aan uitgeverij Callenbach of zij mijn inzendingen reeds behandeld hebben. Maar ik heb je al een brief gezonden op 10 juli, krijg ik terug. Ik heb hen op 25 juli gecontacteerd met de vraag of en waar ik mijn script heen kon zenden. In augustus is het vertrokken. En zij beweren mij een antwoord te hebben gezonden, nog alvorens ik contact met hen opnam? Wat een wereld. @Thérèse: Ik ben nu toch al bezig met mijn boekpresentatie ;). Misschien ben ik al de helft vergeten binnen een jaar, wie weet, vandaar. Mijn 'Arendsjong', die vliegt nogal rond van her naar der. Je hebt dus hele trage uitgeverijen, en ook hele snelle (sneller dan de tijd, zeg maar). Mijn ervaringen met Davidsfonds: een professionele jury heeft mijn werk bekeken en beoordeeld, en dat in 1,5 dag tijd. Die zijn ook behoorlijk snel. Of een andere uitgeverij die me eerst alles laat insturen en dan zegt dat ze al 'vol' zitten. Alsof ze dat op voorhand nog niet wisten. Wees dan gewoon eerlijk en zeg dat je het niets vindt, toch?

Lid sinds

10 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ben begonnen met drie uitgevers. Twee ervan kwamen binnen de maand terug met hun antwoord (negatief). De derde was uitgeverij Kramat. Ze stuurden een bevestiging van ontvangst en vermeldden erbij dat het zeker 6 maanden zou duren omdat ze het heel druk hadden met nieuwe manuscripten. In totaal heb ik 9 maanden gewacht en het resultaat was positief. Ik zit nu reeds met mijn derde boek bij hen. Je ziet, lang wachten is niet altijd negatief.