Lid sinds

17 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Schrijf je levensverhaal

Van de MU Eindhoven: Een schrijfmiddag op 13 september van 12u tot 18u in de Openbare Bibliotheek in Eindhoven. Hiervoor zijn we op zoek naar schrijvers die in minder dan een dag hun levensverhaal willen schrijven (dit is geen workshop voor mensen die willen leren schrijven). De verhalen zullen worden opgenomen in de expositie Learning To Love You More bij MU en als basis dienen voor de voorleesavond. Deelname is gratis, deelnemers worden uitgenodigd op kosten van MU de expositie te bezoeken. meer info? mail naar: workshopLTLYM@mu.nl Achtergrondinformatie: Op 24 augustus opent bij MU de expositie 'Learning to love you more'. Negen jonge curatoren van het California College of the Arts uit San Francisco kregen de opdracht om naar aanleiding van de gelijknamige website www.learningtoloveyoumore.com, een project van Miranda July en Harrell Fletcher, een tentoonstelling samen te stellen die deze zomer voor het eerst in Europa bij MU in Eindhoven te zien zal zijn. Op de website 'www.learningtoloveyoumore.com' formuleren Miranda en Harrell creatieve huis-tuin-en-keuken opdrachten die door iedereen kunnen worden uitgevoerd en ingezonden als reports. Deze reports, inmiddels meer dan vijfduizend, zijn terug te vinden op de website. Hierdoor is naast een uitgebreid archief ook een database van de meest uiteenlopende meer en minder artistieke visies en oplossingen ontstaan. In het kader van deze expositie organiseren wij een dag waarop één van de opdrachten van de website centraal staat: Assignment #14 Write your life story in less than a day. Hiervoor nodigen we een aantal schrijvers uit om in Eindhoven in minder dan een dag hun verhaal te schrijven. Deze verhalen worden onderdeel van de expositie en een aantal daarvan zullen diezelfde avond worden voorgelezen voor publiek (ofwel door de schrijver zelf ofwel door een voorlezer/ verhalenverteller).

Lid sinds

18 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Miranda July heb ik geloof ik wel eens van gehoord... Oh, ik weet het al: Van de film 'Me and you and everyone we know'. Maar goed, dat ter zijde...

Lid sinds

18 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
MU is sinds mei 1998 gevestigd op de eerste verdieping van De Witte Dame, een voormalige Philips fabriek in het centrum van Eindhoven. Andere bewoners van De Witte Dame zijn onder meer Design Academy Eindhoven, Philips Design, Openbare Bibliotheek en De Krabbedans. Initiatiefnemer tot behoud van het gebouw De Witte Dame en de culturele invulling daarvan was kunstenaar Bert Hermens en de door hem opgerichte Stichting Emmasingel. Door zijn tomeloze inzet werden de inhoudelijke en financiële fundamenten gelegd voor MU. De naam MU is afgeleid uit het Japans : MU staat voor een synergie, een meerwaarde, die kan ontstaan als meerdere ingrediënten (uit de wereld van de kunsten) worden samengevoegd. Bron: www.mu.nl

Lid sinds

17 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor de aanvullende info Oscar. Ik had al automatisch 'de MU Eindhoven' geschreven, wat dus niet klopt:).

Lid sinds

19 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Kijk dit lijkt mij nu erg leuk om te doen maar waarom midden in de week? Er zijn genoeg mensen die werken. Vanuit Maastricht is Eindhoven eindelijk iets wat redelijk in de buurt ligt maar ik kan daar geen extra vrije dag voor nemen. Waarom zulke initiatieven niet in het weekend?

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je hele leven in een middag?? PFfffffffffffff, misschien zijn er nog een paar 5-jarigen, die redden dat. En die hebben welke woensdagmiddag vrij ;)

Lid sinds

17 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Puur op techniek zou ik het niet eens redden, als ik een uur lang achter elkaar zou tikken, denk ik. Laat staan als je ook nog eens moet nadenken over volgorde, zinsbouw, wat je wel en niet vertelt enzo. Best wel ambitieus dus ;) Op zich heb ik wel een paar dingen meegemaakt die de moeite waard zijn, denk ik, maar om daar een heel verhaal van te maken? Ik doe liever een samenvatting op een blog of zo ;)

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Waarom zou jij het kunnen Fré? Ik zou het overigens niet willen, schrijven over mezelf bevalt me maar heel matig.