Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

boek verkorten tot artikel

18 juli 2007 - 20:39
Ik heb vandaag mijn boek vandaag aan mijn chirurg gegeven. Hij was er helemaal te spreken over mijn werk. Nu vroeg hij om een deel te publiceren in een medisch vakblad. Maar hoe turn ik mijn verhaal om in een korte versie wat een artikel moet worden? Ik vond het trouwens wel erg gaaf dat hij me voor deze opdracht vroeg. Het moet geloof ik in een themanummer over hersentumoren. In september wordt alles meer concreter. Eerst maar eens vakantie houden.

Lid sinds

19 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
18 juli 2007 - 21:36
Ik ben hier ook beniewd naar. Ik zal binnenkort een artikel in een vakblad schrijven nav. mijn scriptie. Dat wordt dus 120 bladzijden verkorten naar max 4-5. Zit ook heel hard na te denken over hoe dat nou zou moeten. Eén thema kiezen, en de rest laten vallen? Bij een persoonlijk boek, zoals bij jou, lijkt me het nog lastiger kiezen.

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
18 juli 2007 - 22:35
Tja lijkt me ook lastig , al zei mijn chirurg, als jij het operatieverslag zo goed kan vertalen voor iedereen die niks van medische wetenschap weet, dan kan je het artikel zo uit je mouw schudden. ( Ik had n.l al zijn medische termen vertaald in gangbare taal). Bij mij zijn het 140 (a5) bladzijden in max. 2 a4tjes. Misschien als de doelstelling van het blad bekend wordt, gaat het misschien inderdaad vanzelf.

Lid sinds

18 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
18 juli 2007 - 22:47
Dat is een bijzondere opdracht Sleeping Sun. En ik denk dat je chirug gelijk heeft hoor. Als het even bezonken is komt er vast wel wat bovenbubbelen. Heb vertrouwen! Ondertussen, hoe voel je je nu, geen medicijnen meer en zo?

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
18 juli 2007 - 23:57
Ja, ceridwen het overviel me gewoon dat hij me heeft gevraagd voor het artikel omdat hij het maar deels heeft gelezen. Het boek is net van de pers. Hij als medisch wetenschapper/arts vindt het geweldig dat ik het van de patient kant over (een heel klein deel) van neurochirurgie heb geschreven. Ik ben helemaal medicijn vrij, gelukkig, want van die troep werd ik alleen maar zieker. Maar nu voel ik me beter dan ooit. De tumor, een vreselijk woord, maar zo is het nu eenmaal is geheel verwijderd. Dus geen radiotherapie of andere bestralingen. Garantie in het leven heb je nooit en of het terug komt, ja dat is mogelijk gezien mijn jonge leeftijd. Maar daar houd ik me niet te veel mee bezig. Ik geniet nu van elke dag die ik met mijn gezin heb. Want het heeft weinig gescheeld dat mijn kids geen moeder meer zouden hebben.

Lid sinds

17 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
19 juli 2007 - 0:43
Gewoon doen, Sleeping Sun. Zo ben ik ook naar het Radboudziekenhuis geweest omdat ze me ook wilden horen spreken over kanker bij kinderen en hun ervaringen. In het begin denk je dat het je vast niet lukt en dan blijkt dat het vanzelf gaat!

Set

Lid sinds

19 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
19 juli 2007 - 9:31
Ik zou niet direct je boek 'verkorten' Misschien kun je een deel eruit halen en daaromheen je doelstellingen/ motivatie voor het schrijven van dit boek in 'artikelvorm' schrijven? Veel sterkte verder met je gezondheid.

22 juli 2007 - 1:34
Goed nieuws, Sleeping Sun! Een idee om je te bezinnen op de essentie van je boek? Waar gaat het in één woord om? En dat woord uitbouwen tot een artikel? Je hoeft het hele boek toch niet in te korten, dat lijkt me onmogelijk. Onder aan het artikel kan dan een verwijzing komen te staan naar je boek.

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
22 juli 2007 - 10:51
Misschien kun je een soort trailer schrijven? Net als bij films, een kort stukje als impressie van je boek. Niet zo eentje waarin je eigenlijk het hele verhaal al verklapt, maar een scene of hoofdstuk dat enigzins op zichzelf staat, misschien iets geknipt en geplakt, om kernachtig het onderwerp te introduceren en gelijk je stijl en sfeer neer te zetten. Ik zou me vooral concentreren op je eerste hoofdstuk. Misschien aan het eind of aan het begin van het artikel nog een synopsis van het hele boek.