Wie is de beste schrijver van de wereld?

6 november 2006 - 23:30

Bij mij staat Harry Mulisch heel hoog op het lijstje: de beste schrijver van ons land.
Leo Vroman de beste dichter.

Dostojevski en Zola zijn de beste schrijvers van Europa.

Maar wie is de beste schrijver van de wereld?
Volgens jullie?

eh

Lid sinds

18 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
19 november 2006 - 18:05

Als we het eens beperken tot de hedendaagse schrijvers, die nog leven.
Afgeronde oeuvres, dat is niet eerlijk.

De beste en veelbelovendste, tot nu toe.

de Duitser Helmut Krausser, bij uitstek. Dat durf ik zomaar te beweren. En ik heb 70 meter boeken gelezen in 4 talen - vertalingen uitgezonderd.

Lid sinds

18 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
19 november 2006 - 21:16

Julian may ...

Je hoeft zelfs niet van het genre (fantasy -scifi) te houden om in te zien dat de contouren van zijn verhalen alleen al groot zijn. Ik kan het maar niet begrijpen hoe iemand zo'n veelzijdige nieuwe wereld zomaar kan ontwerpen.

Je moet er haast zelf in gaan leven, ahw.

Dan heb ik het over de trilogie van 'het veelkleurig land'

Wow wat een verhalen...

wie vind van niet?

Cheops

Nic

Lid sinds

18 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
19 november 2006 - 22:28

@ eh waarom Helmuth Krausser? Ik heb nooit van hem gehoord, maar probeer me eens warm te maken voor deze schrijver. Waarom vind jij hem de beste schrijver?

Lid sinds

19 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
20 november 2006 - 12:29

Ik heb ook nog nooit van Krausser gehoord en ik heb, althans tot dit fatale moment :lol: , altijd het idee gehad dat bij de meeste auteurs er op de voorgrond of achtergrond wel een belletje gaat rinkelen. Althans als ze in het nieuws zijn, zeg maar in de afgelopen 20 jaar. :wink:

Ik ben benieuwd.

Lid sinds

17 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
25 juni 2007 - 12:44
Hoe kun je dat nu vragen? Iedere lezer heeft zijn eigen voorkeur. Ik ben veertien, maar nu al uitgekeken op jeugdliteratuur (behalve Thea Beckman) en lees ook geen drama (of hoe dat ook heten mag). Het leuke van kettingzagen zie ik ook niet in en ik lees het liefst thrillers of fantasy. Elke schrijver die niet dat schrijft vind ik al niet de beste van de wereld. Ook al zouden jeugdboeken wel vijf keer beter zijn als Brad Meltzer,om maar wat te noemen.

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
25 juni 2007 - 13:37
Je kunt de ene schrijver niet met de andere vergelijken, vind ik. Houd je van een appel of heb je liever een peer?

Lid sinds

17 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
25 juni 2007 - 22:02
De allerbeste schrijver is voor mij een vrouw: Astrid Lindgren. Lekker kinderliteratuur. Pippi Langkous forever!

Lid sinds

17 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
26 juni 2007 - 8:51
Half schrijver, half tekenaar, vind ik de beste: Carl Barks. Geweldig, al die Donald Duck-verhalen die hij heeft gemaakt. En heel Duckstad.

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
27 juni 2007 - 17:48
een beste schrijver... dat ligt eraan in welk gerne je zit, of je een trillogie wil of een enkel boek, of een vijfdelige reeks. Je kunt niet bepaald zeggen die of die schrijver is het beste naar mijn mening. Maar... er moet altijd een maar zijn... wie kent de erfgoed trillogie van christopher paolini? daar is heel mijn interesse voor fantasy (en eigenlijk lezen in het algemeen) mee begonnen. Heerlijk hoe hij de dingen beschrijft.

Lid sinds

17 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
27 juni 2007 - 18:07
Door de film ben ik niet erg geneigd de boeken te gaan lezen, ook al schijnt het verhaal nogal gemangeld te zijn.

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
28 juni 2007 - 1:09
Voor mij is het criterium van een goeie schrijver als je een boek leest van een auteur die je nog niet kende (of zijn/haar werk) en na het lezen van het eerste boek gelijk alles van hem of haar wilt lezen/hebben. Dat je niet wilt dat een boek uitgelezen is. Dat heb ik niet zo heel vaak. Ik had het met Herman Brusselmans, Stephen King en de laatste jaren met Robert Goddard. Maar smaak is bij mij onderhevig aan mijn eigen evolutie. Brusselmans boeit niet meer zo bijvoorbeeld.

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
28 juni 2007 - 15:27
Wonderer, geloof me, het boek is VEEL beter! de film is maar een flauw afkooksel met vreselijk veel plotfouten :/ bijvoorbeeld arya, in de film zou ze brom hebben kunnen redden maar in het boek is ze er niet eens bij. Saphira groeit niet in een twee drie tot een volwassen draak uit maar groeit effectief in het boek... en dan het magisch systeem is zo mooi uitgelegt. Echt ik raad het boek aan, binnenkort hoop ik dat het derde deel uitkomt en dat lees ik zodra ik de reeks verboden en verbannen uit heb. Ik heb Eragon gelezen en ben meteen aan oudste begonnen :D

Lid sinds

17 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
29 juni 2007 - 18:12
Voor mij is het criterium van een goeie schrijver als je een boek leest van een auteur die je nog niet kende (of zijn/haar werk) en na het lezen van het eerste boek gelijk alles van hem of haar wilt lezen/hebben. Dat je niet wilt dat een boek uitgelezen is. Dat heb ik niet zo heel vaak.... Maar smaak is bij mij onderhevig aan mijn eigen evolutie...
Hier ben ik het helemaal mee eens. Ook mijn smaak is - ja, allicht - veranderd in de loop der (tientallen) jaren! Van Karl May en Edgar Rice Burroughs (tienerjaren) via allerlei SF (early twenties), naar Georgette Heyer en tot aan Jane Austen, de gezusters Brontë, Anthony Trollope, etc. Mijn - all-time - favoriete boek is nog altijd "Pride and Prejudice". Maar ik lees gewoon alles wat los en vast zit. ;-)

Lid sinds

17 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
30 juni 2007 - 19:01
In het heden: Isabel Allende en Paulo Coelho schrijven beide veel boeken die me aanspreken. Ik kijk vaak alweer uit naar een nieuwe uitgave. Het verleden: Dickens en eveneens de gezusters Brontë. Stripverhalen? René Uderzo en Albert Goscinny! Ik lig dubbel bij Asterixverhalen.

3 december 2007 - 14:52
(Wat zou ik graag alle bovengenoemde werken in mijn kast hebben staan!) Als ik een keuze moest maken, met het mes op de keel, dan stemde ik op de nominatie van Siska. Wat het meeste indruk op mij heeft gemaakt is HET DAGBOEK VAN ANNE FRANK.