Hjalmar stelt Voor

Hallo! Ik ben een student Industrieel Ontwerpen die excuses zoekt voor zijn studievertraging. Op het moment roep ik heel hard dat ik eigenlijk veel liever wil schrijven, en dat doe ik dan ook op www.dachtikhetniet.nl, zodat de hele wereld kan zien dat ik ook heus wel eens hard aan het werk ben. Iedere week schrijf ik bijvoorbeeld een verhaaltje, een mini-essay, een gedicht, een laaiend betoog over politie en andere ongemakken, of formele brieven naar mijn geweten. Graag hoor ik van jullie wat er allemaal mis mee is, zodat ik mijn dromen stuk kan slaan en verder gaan met leven in de werkelijkheid.

Lid sinds

18 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Welkom Hjalmar! Zelf studeer ik al lang niet meer maar ik heb me laten vertellen dat dit forum wonderen doet voor studievertraging. Ik wil graag wat neuzen op je site, het ziet er erg aantrekkelijk uit, leuke poezie ook meteen. Helaas zit ik niet in de dromenstukmepperij, dus meteen de vraag; kan het niet naast elkaar bestaan - schrijven en industrieel ontwerpen?
20 juni 2007 - 22:35

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Is dit forum een wonderbaarlijke manier om de studie te vertragen of om deze juist te versnellen? Gelukkig ben ik ook heel dom, dus als ik kansen krijg om mooie dromen lek te prikken is de kans groot dat ik hem laat schieten. Industrieel Ontwerpen en schrijven kan op het moment prima naast elkaar, maar liever zou ik een tijd alleen maar schrijven. Zoals ik van de zomer van plan ben bijvoorbeeld. :)
20 juni 2007 - 23:47

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dit forum is een wonderbaarlijke manier om de studie te vertragen Hjalmar :) het is hier veel te leuk.
21 juni 2007 - 8:38

Lid sinds

17 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Welkom Hjalmar! Om je studie te verlengen, moet je maar veel op dit forum vertoeven. Dat is helemaal niet moeilijk, hoor! Voor je het weet ben je een uur verder. De tijd gaat hier heel erg snel. Ik wens je hier heel veel studieverlengplezier!
22 juni 2007 - 9:24

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Wonderer: dat is scherp gezien. De meeste lezers gaan er maar vanuit dat ik ze niet meer koop of wil kopen, maar dat staat er helemaal niet. Ik zeg alleen dat er zestig pockets stof staan te verzamelen ... Van de fans in mijn familie hoorde ik tijdens het 25-jarige trouwfeest van mijn ouders dit weekend eindelijk het commentaar dat ik wilde horen; "het kabbelt een beetje door, is het niet wat veel van hetzelfde?". Van de zomer wil ik een beetje proberen te zoeken naar wat ik nou precies wil beschrijven. Misschien kom ik uiteindelijk weer op hetzelfde uit, maar dan heb ik er iig bewust voor gekozen.
26 juni 2007 - 9:36

Lid sinds

17 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hjalmar Ik sta op het punt mijn studie te schrappen voor het schrijven. Ook al heb ik nog "maar" drie jaar (van de vijf) te gaan, ik heb het gevoel voor het schrijven te moeten gaan. Ondertussen volg ik alvast minder slopende opleidingen (bibliotheek en Portugees), werk ik binnenkort twee dagen per week (in de staf van een theater, als alles goed gaat) en hou ik drie volledige dagen open voor het schrijven. Het bevalt prima. Later heb ik er spijt van, zoveel is zeker, maar ik geniet volop. Richt je leven in zoals je dat zelf wilt, de mogelijkheden zijn er. Het kost moeite om alles bij elkaar te krijgen en af te wijken van het vaste studeren-werken-pensioneren-sterven stramien, maar het kàn. Neem de tijd om na te denken, ga waar je interesse ligt. Succes!
25 juli 2007 - 9:05

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Godje: Ik ben niet van plan mijn studie te schrappen voor schrijven. Voor mij is het een belangrijke bron van inspiratie en ook al duurt het nu iets langer, ik leer er wel heel veel van. Ik heb besloten dat ik gewoon zo lang mogelijk moet genieten van de vrijheid van een student :)
31 juli 2007 - 12:24

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Voor de mensen die mij niet kennen of vergeten zijn en omdat ik mezelf ruim een jaar (bijna twee, geloof ik) niet op dit forum heb laten zien, even een update; [list] [*]Inmiddels ben ik afgestudeerd, ik werk parttime in een boekhandel en ben freelance ontwerper/schrijver/illustrator. [*]Mijn avatar is ook geupdate omdat ik mijn haar lang(er) heb laten groeien tijdens mijn wereldreis. Momenteel is hij drie plaatjes maar in de toekomst komen er vast weer nieuwe bij. Als je op escape drukt stopt ie met bewegen, mocht je dat erg irritant vinden. [*]Nee ik kom niet uit Zweden, IJsland of Noorwegen. Gewone Hollandse jongen, en dit is mijn echte naam.
16 oktober 2010 - 20:27

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
- Gelieve niet op escape te drukken als je hier iets aan het schrijven bent, want dan is je hele tekst verdwenen. - Gelieve te wachten met het drukken op escape tot Hjalmar de gewenste gezichtsuitdrukking toont. Leuk dat je dit topic hebt opgevist! Nu ken ik je wat beter.
16 oktober 2010 - 20:39

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Welkom terug Hjalmar de filosoof. Ik heb je in de afgelopen 2 jaar toch wel eens voorbij zien komen. Je avatar is trouwens de beste reclame voor je freelance werk. Hij is errug leuk! Veel plezier hier!
17 oktober 2010 - 10:20

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
In een jaar kan veel gebeuren slagen en met rugzakken sleuren een nieuw begin in het land van regen met avatar die kan bewegen Hollands welvaren met de lange haren komt hier kennis vergaren Welkom!
18 oktober 2010 - 20:44

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Dargor: bij mij verdwijnt er met escape geen tekst hoor? Het was in ieder geval niet de bedoeling om de boel te saboteren :) @ Ellabella: Oh ik ben ook hier en daar wel een beetje actief geweest, maar afstuderen en wereldreizen kost nu eenmaal veel tijd. Nu wil ik me serieus op schrijven gaan richten en dus ook op dit forum. @ Waus: Tokyo, Nieuw-Zeeland (helemaal), San-Fransisco, Vancouver. Ik kan nu ook trekker rijden, graafmachines besturen en links rijden! @ cychick: Dank u voor een poëtisch welkom!
18 oktober 2010 - 23:10