ervaring met ezbook.nl

Heeft er iemand ervaring met ezbook.nl? Ik heb een aantal korte verhalen die ik voor mezelf graag ik boekvorm zou hebben. Het is natuurlijk het leukst als het uitgeefkwaliteit heeft. Alvast bedankt voor jullie reacties.

Lid sinds

19 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik kende ze niet, maar het concept ziet er goed en doorzichtig uit. Als je slechts een paar boeken laat drukken lijkt me dit goedkoop. Wat me niet zint is dat de prijs nauwelijks daalt als je naar 100 of 200 boeken gaat. Dan ben je rechtstreeks bij SWP volgens mij goedkoper uit.
25 juli 2010 - 22:41

Lid sinds

14 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Met ezbook heb ik geen ervaringen, maar als ik op hun site bereken hoeveel 1 exemplaar van mijn boek daar gaat kosten (A5, 388 pagina's zwart/wit, paperback, kleurenomslag, creme-papier), dan ben ik bij ezbook meer dan het dubbele kwijt dan ik nu kwijt ben bij pumbo.nl Ook hun verzendkosten zijn fors hoger. Bij hogere aantallen wordt het prijsverschil alleen maar groter.
26 juli 2010 - 15:29

Lid sinds

17 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik kan me niet voorstellen dat er veel kwaliteitsverschil is tussen de verschillende eigenbeheeruitgevers. Ze zullen allemaal dezelfde printtechniek wel gebruiken. De verschillen zullen naar mijn idee meer in samenwerking, prijs, en service zitten.
27 juli 2010 - 8:42

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het fijne van Lulu.com is dat je nooit grote investeringen hoeft te doen. Als je maar een exemplaar wil dan ben je hooguit twee tientjes kwijt voor een hardcover (en veel minder voor een paperback). En ze zijn een POD dus je hoeft nooit in voorraad te investeren. Als je je boek wil verkopen dan kan dat online en wordt er per bestelling gedrukt. De klant betaalt de print kosten plus jouw (zelf gekozen) winst. Jij kan achterover leunen.
27 juli 2010 - 10:09

Lid sinds

14 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het fijne van Lulu.com is dat je nooit grote investeringen hoeft te doen. Als je maar een exemplaar wil dan ben je hooguit twee tientjes kwijt voor een hardcover (en veel minder voor een paperback). En ze zijn een POD dus je hoeft nooit in voorraad te investeren. Als je je boek wil verkopen dan kan dat online en wordt er per bestelling gedrukt. De klant betaalt de print kosten plus jouw (zelf gekozen) winst. Jij kan achterover leunen.
Ik krijg het idee dat ezbook zo ongeveer hetzelfde werkt als Lulu.
27 juli 2010 - 10:27

Lid sinds

18 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
In ieder geval bedankt voor de reacties tot nu toe. Geen ervaring met pod bij wie dan ook. Kwam de site bij toeval tegen en ik vond het er wel goed uit zien. Gaat voor nu eigenlijk om hoogstens 5 exemplaren. Ga zeker naar de andere opties kijken. Moet bedenk ik nu voor een andere vraag een nieuw topic openen.
27 juli 2010 - 19:26

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
zeker uitgeefkwaliteit! ik kwam ze laatst tegen en dacht let's give it a try (heb al veel fotoboeken gemaakt maar nog geen mix met print in Word laten printen). maakte zelf n fout bij t maken van n PDF, belde de klantenservice. ontzettend leuk en vooral snel geholpen, meneer aan de lijn deed t even voor me. dat ben ik niet gewend, daadwerkelijk service krijgen en nog direct ook, en ik had gelijk al plezier in ezbook.nl mijn bestelling (combi foto's en tekst) zag er prachtig uit en ik ben erg blij dat ik bij dit bedrijf terecht ben gekomen. geen printjes zoals bij een copyshop, een echt boek (ik had softcover gekozen) zoals bij professionele grote drukkerijen digitaal gedrukt wordt (en voor mij normaal onbetaalbaar zou zijn hahah, nu €8!!) ben nu met n ander projectje bezig, weer gebeld, wederom (een mevrouw deze keer) zo leuk en snel geholpen. het lijkt wel alsof dit bedrijf echt geeft om hun (toekomstige) klanten. idd voor grotere oplagen is het niet de voordeligste maar gelijk in prijs aan de 'andere kleintjes' en zo leuk geholpen, ik zeg doen!
28 juli 2010 - 19:59

Lid sinds

18 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Heel er bedankt cruiser26. Had bij andere bedrijven gezien dat ze weleenswaar per oplage goedkoper waren maar daar moest je dan zo'n 30 euro betalen voor verwerkingskosten. Het is nu vooral bedoelt om de boekjes aan een select gezelschap van vrienden te geven.
12 augustus 2010 - 14:26

Lid sinds

19 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
 • Administratie
 • Beheerder
Het verschilt per POD of er een corrector naar kijkt. In 99% van de gevallen gebeurt dat niet, maar je kunt dat bijna altijd voor een meerprijs wel laten doen. Of EZbook dat doet (en hoe) kun je denk ik het beste aan EZbook vragen. Qua inhoud heb je bij POD vanzelfsprekend meer vrijheid. Toch moet je ook daar voorzichtig zijn met dingen die juridische consequenties kunnen hebben. Mocht een merk een rechtszaak willen beginnen n.a.v. jouw boek omdat ze vinden dat het smaad is, dan maakt het niks uit of het boek als POD of bij een reguliere uitgever is gepubliceerd. Wees dus altijd voorzichtig bij het noemen van merken in negatieve zin. Over dat onderwerp zijn al veel discussies gevoerd op dit forum. Gebruik de zoekmachine als je meer wilt weten.
8 September 2010 - 11:46

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Beste Allemaal, Het is ons duidelijk dat er een aantal vragen over www.ezbook.nl zijn. In deze post zal ik behandelen. Om te beginnen een korte toelichting op wat wij voor onze klanten willen zijn. www.ezbook.nl (spreek uit als easy book) is een platform voor een ieder die zijn of haar gedachten in boekvorm tastbaar wil maken. Wij menen een laagdrempelige site te hebben waar je al vanaf oplage 1 terecht kan. Wij bieden hard- of softcover, full-color of zwart wit, verschillende formaten en papierkwaliteiten. Wij hopen ons te onderscheiden op de kwaliteit, keuze, gemak en service. Onze Klantenservice staat altijd klaar als er vragen zijn. Omdat wij geen uitgeverij zijn blijft iedere klant compleet eigenaar van zijn of haar content. Wel werken wij voor en met een aantal uitgeverijen. Het komt regelmatig voor dat wij voor klanten contacten met deze uitgeverijen leggen. De praktijk is echter dat onze klanten hun boeken vaak voor gebruik in eigen kring of beheer willen hebben. Dit is logisch gezien de veranderingen binnen de uitgeverijwereld; het is simpelweg niet meer noodzakelijk 90% van de opbrengst van je boek af te staan aan uitgeverijen/marketingkanalen (in het geval dat een boek niet voor persoonlijk gebruik is). EZbook speelt direct op deze behoefte in en neemt klanten een langdradig en ingewikkeld productieproces uit handen. Binnen tien dagen hebben klanten hun boeken in huis en liggen volgende stappen compleet in eigen handen (en bepalen dan zelf hoe ze hun boek willen distribueren of verkopen). Ons gehele productieproces is volledig geautomatiseerd dus van enige vorm van redigeren of corrigeren is geen sprake; jij bepaalt de inhoud van jouw boek. En niemand anders. Wel werken wij samen met correctoren die dat op verzoek snel en goed kunnen doen. Ook helpen wij onze klanten met vormgeving en andere vragen van vaak grafische aard. Ik denk dat wij een scherpe prijsstelling hebben, zeker in het oplagebereik 1-75. Voor hogere oplages bespreken we vaak per telefoon de exacte wensen van onze klant. Ik hoop met deze post iedereen goed in te lichten over wat wij voor onze klanten willen zijn. Wij zijn iedere werkdag per e-mail en telefonisch beschikbaar voor het beantwoorden van vragen. Met vriendelijke groet, www.ezbook.nl Celine Marketing EZbook.nl
25 november 2010 - 13:03

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ezbook is een fijn klantgericht bedrijf, had zelf een foutje gemaakt en dit werd door hun klantenservice afdeling gelijk opgemerkt en gemeld. Meerdere boeken gemaakt en ze zagen er prachtig uit.
5 december 2011 - 13:38

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb een uitstekende ervaring met EZbook, de service is goed en ze maken inderdaad een kwalitatief hoogstaand product. Over het eindproduct ben ik zeer tevreden en tevens over de mogelijkheden die ze in de uitvoering en de gewenste vorm van het boek aanbieden.
24 januari 2012 - 10:37

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Helaas heb ik een klacht. Ik wilde een boek bestellen in formaat A5 staand (14,8 x 21,0 cm). Dit gegeven had ik ook duidelijk geselecteerd in het vakje Formaatkeuze. Daarna ben ik begonnen met het uploaden en ik was volledig in de veronderstelling dat deze keuze automatisch doorverwerkt in het vervolg van het proces. Nu blijkt dat niet zo te zijn ! Natuurlijk kan mij verweten worden, dat ik bij Boek Bewerken dit alsnog had moeten corrigeren, doch het neemt niet weg dat er sprake is van verwarrende informatie hoe te handelen. Mijn advies is dus aan nieuwe klanten om hier goed op te letten.
19 September 2012 - 17:34

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Zelf drukken wij een boek bij Ezbook.nl, maar we weten nog niet hoe dat eruit ziet. Wij kunnen wel zeggen dat ze een vriendelijke klantenservice hebben, heel open. Ze reageren ook erg snel via bvb. mail. Maar de telefoon kan wel een tijdje overgaan als je ze belt ;D
26 januari 2017 - 14:23

Lid sinds

5 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
EZbook.nl print zijn boeken niet zelf. Dat doet Gigaprint.nl Hoe weet ik dat? Ik bestelde een boek op EZbook.nl en wat later kreeg ik een mailtje van de post dat het boek onderweg was en verstuurd was van Gigaprint; ook de klantenservice, in geval van problemen, is op dat moment die van Gigaprint. Als je een boek bij EZbook.nl bestelt, dan is dat (minstens!) dubbel zo duur als bij Gigaprint.nl, en de kwaliteit is exact dezelfde. Mijn advies: gebruik de website van EZbook alleen om de formaten en andere specificaties van je boek te checken, en stuur dan een e-mail naar Gigaprint waarin je het formaat en deze specificaties vermeldt. Zo heb ik het gedaan. EZbook vroeg me 10 euro per exemplaar (bij bestelling van 100 boeken), en Gigaprint vroeg 3,85 euro. Een opmerkelijk verschil. Laat me dit nog even verduidelijken. Je maakt een account aan op EZbook, je sleept je cover en zetproef (opgemaakte tekst) in de aangeduide vakjes. Je duidt het gewenste formaat van je boek aan. Je checkt nu of de snijlijnen die op de cover verschijnen wel oké zijn, of een deel van je cover er niet afvalt. Je kunt zelfs bekijken hoe dik de rug zal zijn naargelang het soort papier dat je hebt gekozen. Je checkt ook of je zetproef niet te veel is samengedrukt en er niet te veel wit aan de zijkanten ontstaat... Als alles er goed uitziet, dan kun je dit saven. In plaats van het boek nu te bestellen, ga je naar de website van Gigaprint en bij contact voeg je in dat je een boek wil laten drukken en je geeft alle specificaties op (papiersoort, aantal bladzijden, softcover/hardcover...) Wat later krijg je een mailtje van Gigaprint met een offerte. De prijzen zijn democratisch. In mijn geval 4,30 euro per exemplaar (ook voor het testexemplaar) bij bestelling van 25 exemplaren; bij bestelling van 50, zakte de prijs naar 4,08 euro... Voor 0,25 cent kon ik elk exemplaar in krimpfolie laten verpakken, per 25 boeken kwam er rond de 12,50 euro portkosten voor verzending naar België (= 1 doos van max. 10 kilo). Wat precies de verhouding is tussen EZbook en Gigaprint, weet ik niet. Is het één bedrijf dat zich online voordoet als twee? Zijn het twee verschillende bedrijven? Onduidelijk. Wel weet ik zeker dat EZbook niks druk, Gigaprint drukt. En de prijs is minder dan de helft.
1 September 2018 - 11:28

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb 5 boeken bij ezbook besteld.Een boek van 110 pagina en geheel in zw/w.Kaft in kleur. Bij de bezorging zag ik dat de zw/w foto's geheel zwart waren en heb dit gemeld bij ezbook.Daar kreeg ik te horen dat de printers bij gigaprint niet waren ingesteld op mijn boeken .Daar door waren de foto's zwart.Meteen gebeld met ezbook en kreeg te horen dat zij pertinent geen herdruk maakten,en als ik een review op hun site plaatste met kwade bedoelingen kreeg ik te maken met hun advokaten.Dit op mijn eerste melding.dit was op de dag dat ik mijn boeken binnen kreeg.Ook gigaprint gebeld ,maar deze zei daat ezbook een klant van hun was en wil niet meewerken.Zo ben je blij dat eindelijk na een jaar schrijven je boek klaar is en dan onverkoopbare boeken binnen krijg. Ook zijn ze nergens bij aangesloten,en het is nu een principe-dan maar naar de rechter. Heb ze nu een laatste bief gemaild en hoop dan toch maar dat ze reageren. Jammer dat het zo moet gaan met deze cowboys.Dus weet waar je mee gaat werken. Groet,jaapszaakje Graag meer reacties van deze zaak
5 november 2018 - 17:01