Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Radio 1 over schrijversmarkt

Hallo forumlezers en schrijvers, Vanmiddag hoorde ik op Radio 1 een kort interview met iemand van 'Schrijversmarkt'. Een internetsite waar de lezer bepaalt of zijn boek wordt uitgegeven. Er wordt gewerkt met een puntensysteem. De schrijver plaatst zijn/haar boek op de website en het publiek kan stemmen d.m.v. een 'punt' te kopen voor €5,= Als er 250 punten binnen zijn wordt je boek uitgegeven in een oplage van 1000. De 250 mensen die op het boek gestemd hebben krijgen dan een exemplaar van de eerste druk en hun namen komen voorin het boek. Meteen ben ik op de website gekeken maar het is nog heel nieuw las ik. ze zijn pas in de lucht sinds oktober 2009. Ik ben heel nieuwsgierig of iemand dit kent en wat jullie hiervan vinden. met groet van Hanny

Lid sinds

17 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Daar heb ik eerder wat van gehoord. Ik weet niet of dat hetzelfde bedrijf was of een ander, maar misschien kun je dat oude topic eens opzoeken om te zien wat wij ervan vinden.

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hallo Micha,
Vóór ik dit bericht heb geplaatst heb ik eerst gezocht onder 'schrijversmarkt', maar niets gevonden.

Lid sinds

17 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Ik weet zeker dat er een topic is geweest over hetzelfde concept (inschrijven, aandelen etc). Ik ben al een poosje aan het zoeken maar kan het tot nu toe niet vinden. Als iemand er iets meer over weet en zich de discussie kan herinneren, hou ik me aanbevolen.

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Ik heb er ook eerder een topic over gezien. Dat was naar aanleiding van de website Sellaband, een soortgelijk concept voor beginnende bands. Misschien onder die term?

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Er moet nog een ander topic zijn, want in deze link heb ik zelf niet gepost. Ik zoek nog even (al gaat dat heeeel traag). edit: ik stop even met zoeken. Waarschijnlijk wordt er aan de site gesleuterd. Dit heeft geen zin.

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik kan me dat topic nog herinneren ja. Wat ik me niet kan herinneren is dat je 5 euro moet betalen om te kunnen stemmen. Waarom zou ik 5 euro betalen om ergens op te mogen stemmen? Er is geen garantie dat er nog 249 mensen zijn die hetzelfde boek kiezen. Verder zou ik als schrijver nooit mijn boek zomaar gratis op internet zetten... Als ik er geen reguliere uitgever voor kan vinden, dan maar niet. Edit: ik heb ook even het andere topic, waarvan hierboven een link genoemd staat, doorgelezen en ik zie dat ik niet de enige ben die het betaalsysteem vreemd vindt... Beetje oude koeien uit de sloot halen dus, van mijn kant.. excuus. Ik word wel moe van al dit soort nieuwe ideeën om boeken uit te kunnen geven. Moet het per se voor iedereen mogelijk zijn om werk te publiceren? Er ligt al zoveel in de boekhandel...

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Dank MichaM, voor het opzoeken van de topic.
Het concept is inderdaad gelijk aan dat van 'Schrijversmarkt', met wel verschillende voorwaarden.

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Gevonden (via mijn eigen posthistorie): http://www.schrijvenonline.org/forum/101806 Ik geef toe, het is een warrig topic, maar vanaf blz. 2 komt er meer lijn in de beschrijving van het revolutionaire concept dat 'men' wil lanceren. Wellicht zijn het dezelfde mensen die nu met Schrijversmarkt de boer op gegaan zijn?

Lid sinds

17 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Heh, dat topic kwam ik een paar keer tegen maar ik dacht niet dat dat het was :D Heb nog op de site zelf gekeken maar daar kreeg ik ook niet de indruk dat het hetzelfde concept was. Nog even weer lezen.

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Oh, help. Dat heb ik niet gecheckt. :ninja:
Misschien gaan wij met onze zoektocht naar andere links wel enorm OT?

Dus, wie kent Schrijversmarkt en/of heeft er ervaringen mee? :ontopic:

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker

@Zjaan,

Revolutie in Uitgeversland is niet hetzelfde als Schrijversmarkt. Onze website is nog niet live, dat wil zeggen niet de definitieve website en het betreft bovendien inhoudelijk een (heel) ander concept dan de website in dit topic. Ze hanteren wel onze werktitel Revolutie in Uitgeversland in hun mediacommunicatie, dus vandaar misschien de verwarring, maar we hebben geen band met elkaar. We verwachten overigens wel op zeer korte termijn te gaan lanceren en hopelijk kunnen we jou en de overige forumleden dan positief verrassen.

Valentine van der Lande (initiatiefnemer Revolutie in Uitgeversland)

Lid sinds

17 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Het komt niet prettig over, dat je "mag" stemmen voor vijf euro per punt.
Want wat doen ze als er maar tien stemmers komen of twintig? Dan wordt het boek niet uitgegeven, maar hebben ze wel een x aantal maal vijf euro ontvangen.

Ik schat in dat er voor de meeste boeken geen 250 stemmers (á vijf euro punt) te vinden zijn. Dat kan op den duur lekker oplopen voor de mensen achter deze site. Ik denk dat ze het geld niet terug gaan storten...

Lid sinds

17 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Dat is dan wel redelijk van 'Bookabook'. Op de site van de Schrijversmarkt kon ik hier niets over vinden. Maar misschien heb ik het wel over het hoofd gezien.

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker

je zou natuurlijk eerst op zo'n website kunnen kijken voor je denkt dat er allemaal gemene mannen geld uit je zak kloppen. Het lijkt mij juist een goede manier om een boek uit te kunnen geven, als een uitgever er niks in ziet maar lezers juist wel. Als ik een manuscript klaar had...

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ben het erg eens met Vakman. Bestudeer de sites en kijk hoe transparant men is. Wij proberen bij BookaBook alles helder en duidelijk te houden voor schrijvers en shareholders. Geen valkuilen en duidelijke voorwaarden. Als we soms niet duidelijk zijn, dan heeft dat te maken met onze flexibele aanpak jegens auteurs. We kunnen binnen ons business-model verschillende proposities voorstellen, afhankelijk van de wensen van de auteur. En je hoeft geen manuscript klaar te hebben. Wel verlangen we dat je serieus bezig bent om een manuscript te maken. Een samenvatting van je boek volstaat om bij BookaBook je plan te publiceren. Vervolgens probeer je samen met BookaBook om shareholders te vinden en ondertussen werk je aan je manuscript. Check de website voor meer informatie. We zijn nog niet lang online maar het eerste boek werd in november 2009 gerealiseerd en we verwachten het tweede boek in april 2010 uit te brengen (met jong schrijftalent maar ook een bijdrage van Abdelkader Benali toen hij 19 jaar was).