Lid sinds

16 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker

Een tweede gesprek...

24 december 2009 - 13:39
Vanochtend had ik een tweede gesprek met een uitgever over mijn historische roman in wording. Het vorige gesprek was in september. Toen was de uitgeefster al heel lovend, maar gelukkig kwam er een ook aantal goede tips om het verhaal meer een roman te laten worden (in plaats van een aangekleed geschiedenisboek). Ik weet nog goed dat toen ik na het eerste gesprek wegging, ik dacht: 'help, hoe krijg ik dit allemaal in het verhaal?' Het duurde best een tijdje voordat ik gevoel kreeg voor hoe ik verder wilde met het verhaal (qua plot, perspectief, enz.), maar toen die kogel eenmaal door de kerk was, ging het steeds makkelijker (nou ja, drie passen vooruit, twee terug, dan hè). Ik heb tot eind vorige weekend hard zitten werken op het schrijven en herschrijven en het daarna opgestuurd. Dat voelde al veel minder eng dan de eerste keer en het gesprek vanochtend ging echt heel goed. 'Ze had het in een ruk uitgelezen,' zei ze. Dat vond ze een heel goed teken. En ik heb haar overtuigd van het nut om een dubbel perspectief aan te houden, gaf ze schoorvoetend toe (yes!). Ze vond mijn schrijfstijl steeds beter worden en had heel weinig kritiek (alleen wat details). Ze begon al te praten over een oplage voor de 1ste druk, over een vervolg van het verhaal (want materiaal heb ik genoeg) en zelfs over een vertaling naar het Frans (het speelt zich af in Frankrijk). Ik werd er op een gegeven moment een beetje verlegen van. Ik ben maar een beginner. We hebben nog niet over een contract gesproken, maar alle signalen staan op groen om er de komende maanden helemaal tegenaan te gaan. Over precies 3 maanden hebben we een nieuwe afspraak en dan moet er (van mijzelf dus) heel wat nieuwe hoofdstukken bij zijn gekomen. Dan lijkt het me ook passend om wat afspraken vast te leggen. Nu kan de kerst echt goed beginnen. Met al die vrije dagen voor de boeg, is dat precies wat ik nodig heb.

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
24 december 2009 - 13:42
Klinkt goed, Zjaan. Gefeliciteerd. Maarre... dit had ook in het iets-te-vierentopic gekund, toch?

Lid sinds

16 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
24 december 2009 - 13:45
Hé Zjaan, wat leuk. Mooi dat de uitgever je groei ziet en dat je haar hebt kunnen overtuigen van dat perspectief. Hoeveel hoofdstukken moeten er nog bij voor jouw gevoel?

Lid sinds

16 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
24 december 2009 - 13:46
Ja, da's waar, maar die was zo diep weggezakt, dat ik 'm (met de zoekfunctie) niet meer kon vinden. Het eerste topic met de champagne in de titel, kon ik me nog herinneren, maar de tweede niet meer. Nou ja, een tweede gesprek verdient wel een eigen plekje.

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
24 december 2009 - 14:01
Zjaan, wat leuk! En jij hebt (beginner, zeg je zelf...) haar kunnen overtuigen van het nut van twee perspectieven. :D Dat is toch geweldig! Heb je al een titel, boekpresentatie-topic, limousine met chauffeur? Laat maar komen :thumbsup:

Tja

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
24 december 2009 - 14:33
Hé Zjaan, geweldig. Ik heb toevallig een historische roman geschreven die zich in Engeland afspeelt. Zitten we in ieder geval niet in elkaars vaarwater. Ook ik gebruik een dubbel perspectief. Maar eigenlijk zit ik een beetje met de doelgroep. Het is geen jeugdboek (daar is het te grof voor) en voor volwassenen is het misschien te avontuurlijk. De hoofdpersonages zijn zestien en twintig jaar. Nu kan ik dat wel veranderen maar zo had ik het in mijn hoofd. Het is al een paar keer proefgelezen en ik heb nog het een en ander veranderd. Het wordt tijd om te printen. Op Debutto hoef ik denk ik niet meer te wachten. Sorry, het ging over jouw boek. Heel veel succes. :thumbsup:

Lid sinds

15 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
24 december 2009 - 14:41
Gefeliciteerd Zjaan! Dat klinkt heel positief allemaal! :nod: Met een glimlach de kerstdagen door ;) Vertrouwen heeft een schrijver nodig, dan weet je dat je het ergens voor doet.

Ing

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
24 december 2009 - 14:43
Gefeliciteerd Zjaan, nu heeft al dat ploeteren helemaal een gouden randje! Ik vind dit trouwens helemaal geen champagne-topic-onderwerp, maar een boekpresentatie. Het traject vanaf het begin, zoals meerdere Sollers dat hebben gedaan. Zo'n presentatie zou ik er dus van maken. Waarom trouwens pas over drie maanden praten over een contract? Het lijkt me dat dit nu al aan de orde is als er al gesproken wordt over oplage, vertaling etc. En die nieuwe hoofdstukken die je dan af wilt hebben, is dat voor het huidige boek of voor het vervolg?

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
27 december 2009 - 16:33
:thumbsup: Van harte Zjaan, nu laat het schrijverschap je niet meer los, het werkt verslavend. De trein rolt en je hebt duidelijk genoeg stof om verder te gaan. Wij horen het wel als het in de etalage ligt. Prettige feestdagen

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
24 december 2009 - 14:59
Gefeliciteerd, Zjaan! Een vertaling van je eerste boek zou helemaal speciaal zijn. Enne ... leuk Bob B. Alleen voor Tja blijft het :( .

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
24 december 2009 - 15:01
Geweldig Zjaan! Als ik het goed heb sprak je hier in februari over. Je hebt al een hele weg afgelegd en zo te lezen heeft de uitgeverij veel vertrouwen in jou.

Lid sinds

16 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
24 december 2009 - 15:08
Heel goed nieuws Zjaan. En dan nog een vertaling erbij! Jouw kerst kan denk ik niet meer stuk.

Lid sinds

16 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
24 december 2009 - 15:23
Ho ho, lieve mensen (ik lijk de kerstman wel). Het boek is nog lang niet af. Het gesprek vond plaats op basis van een aangepaste plotlijn en eerste twee hoofdstukken (naar aanleiding van het eerste gesprek). Er moet dus nog heel wat letters op papier komen, voordat van een boek sprake is, laat staan van een vervolg of zelfs van een vertaling. Maar het gesprek geeft inderdaad veel vertrouwen. Bedankt voor alle fijne reacties. Edit: als er weer wat te melden valt, dan zal ik dit topic ombouwen tot een boekpresentatie. Ik wil nu nog niet teveel details de buitenwereld in gooien

Lid sinds

16 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
24 december 2009 - 15:22
Super, Zjaan. :thumbsup: Ben het met Ing eens, dit is een boekpresentatietopiconderwerp. Leuk scrabblewoord. :D [off topic: mooi zo, BobB, dus binnenkort ook een boekpresentatietopic van jou ;) ]

Lid sinds

19 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
24 december 2009 - 16:33
Joepie!! *Doet even een rondedansje voor Zjaan* Ik pak er een gluhwijntje op!! :thumbsup:

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
24 december 2009 - 17:02
Top Zjaan! Dat wordt een veelbelovend 2010 voor jou, maar...eerst nog flink aan de bak. Veel sterkte en doorzettingsvermogen toegewenst. Groetjesss D.

Lid sinds

17 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
24 december 2009 - 21:10
geweldig Zjaan ik volg je met interesse, want mijn historische roman speelt zich in Spanje af. Enkel perspectief, eerste persoon ev. Mijn felicitaties en geniet de komende dagen van je succes.

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
24 december 2009 - 23:59
Geweldig nieuws Zjaan! Maar het verbaast me niets: zo gedreven en vol passie jij op de Veluwe vertelde over je boek... ik dacht toen al: dat komt helemaal goed met Zjaan!!!! Succes en geniet van deze extra feestelijke kerst!