Lid sinds

17 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Heftige kritiek op schrijfsels???

24 december 2006 - 22:10

Wat doen jullie als jullie een belachelijke reactie hebben gekregen op iets wat je geschreven hebt? Ik had een songtekst geschreven, en één of andere idioot (ja mensen, ik ben echt boos) postte dit als reactie:

Quote:
"Hoeveel droefgeestigheid kan één persoon in zich hebben. Dit soort suïcidale teksten haast, vind ik eng om te lezen en getuigt niet van veel positiviteit en hoop.
Qua tekst zelf vind ik de gevoelens duidelijk verwoord en mooi geschreven

Oké dat laatste is niet fout, maar ik bedoel, hij heeft gewoon kritiek op mij als persoon terwijl hij me niet eens kent! Voor iedereen die niet weet wat suïcidaal is (ik moest het ook opzoeken in het woordenboek) dat betekent dus: neigend naar zelfdoding. Hoe durft die vent!!!!'

24 december 2006 - 22:14

Ik denk dat je het niet te persoonlijk moet zien. Zo schrijven recensenten nu eenmaal. Ik zou het beschouwen als een compliment, want deze persoon heeft zich erg goed kunnen inleven in wat jij geschreven hebt en dat pleit voor je schrijfvaardigheid.

Lid sinds

17 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
24 december 2006 - 22:17

'Ja, maar het is geen recensent. En hij zegt dat ik droefgeestig ben terwijl die man me niet eens kent. Het mag dan misschien wel een tikje kinderachtig van me zijn om er heftig op te reageren, maar ik vind dit toch gestoord. En daarbij was het niet eens bedoeld als een tekst over zelfmoord. Het was sarcastisch bedoeld, en zelfs als dat het niet was, zelfs dan kan ik er maar nauwelijks zelfmoord in zien. :? '

Lid sinds

17 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
24 december 2006 - 22:33

Sephilla, misschien was deze meneer zélf droefgeestig op het moment dat hij je songtekst las. (Sommige mensen hebben nu eenmaal de neiging om alles op zichzelf te betrekken).
Trek jij jezelf er niets van aan. Die songtekst is van jou. Als duizend mensen de nieuwste songtekst van U2 beluisteren, horen ze er duizend verschillende dingen in.

Kim

Lid sinds

18 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
24 december 2006 - 23:02

Snap het wel, jouw reactie. Als je leest dat iemand over jou schrijft: "Hoeveel droefgeestigheid kan een persoon in zich hebben", dan denk je: hoe kun JIJ weten wat ik wel of niet in mij heb, op basis van een songtekst??
Maar ik denk dat je het inderdaad niet te persoonlijk moet opvatten. Het is waar dat mensen vaak horen (en zien) wat ze WILLEN horen/zien, dus waarschijnlijk is dit iemand die op dit moment in zijn leven erg vatbaar is voor droevige teksten en jouw tekst daarom opvat als zodanig?
In ieder geval vindt hij de tekst wel de moeite waard: anders zou hij er namelijk niet op gereageerd hebben. Maar kan me goed voorstellen dat het niet lekker aankomt bij jou, zulk soort commentaar.
Niets van aantrekken! En al zou de tekst inderdaad droevig zijn: heel veel mooie songteksten zijn droevig. Als hij daar niet tegen kan dan is dat zijn probleem. Toch?
Maar dan nog zou ik denken: ook al schrijf je een droevige tekst, dan wil dat niet zeggen dat jij zelf als persoon droefgeestig bent. Dus die conclusie van hem slaat nergens op.

Kim

Lid sinds

18 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
24 december 2006 - 23:02

siska wrote:
Als duizend mensen de nieuwste songtekst van U2 beluisteren, horen ze er duizend verschillende dingen in.

Precies, dat is echt zo! Mooi gezegd!

Lid sinds

18 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
25 december 2006 - 0:11

Gezien de gebrekkige formulering van het stukje denk ik niet dat we hier te maken hebben met een recensist die een lange en succesvolle carriere in dit veld tegemoet gaat. Mensen willen een recensie, een verklarend stukje over een werkstuk, geen persoonlijke mening. Dus als ik de recensist even mag recenseren; terug naar school jongeman en leer hoe het hoort!

Lid sinds

17 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
25 december 2006 - 10:06

kan hard aankomen, zeker wanneer je erop gevierd bent om je 'kind' te laten zien aan anderen.

Schrijf een lied over die persoon.

Hij heeft waarschijnlijk slechts een nicknaam voor je, maar miscchien kun je daar leuke dingen mee doen.

Leg hem(haar) in je lied op harde wijze uit wat je'r van vond.

Lid sinds

18 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
25 december 2006 - 12:17

Je schrijft dat je de tekst sarcatisch bedoelde, misschien is dat niet zo duidelijk in je tekst naar voren gekomen? De kunst is zó te schrijven dat een lezer oppikt welke stemming, of idee erachter je bedoelt... Plaats je songtekst hier eens en zeg wat je ermee bedoeld hebt, dan kunnen we meer met je meedenken...

Lid sinds

17 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
25 december 2006 - 12:32

Alvast bedankt voor de reacties.

Sorry dat ik besta
Het spijt me dat ik probeer te leven
wil zorgen dat mensen om me geven
Over een paar jaar gelukkig wil zijn
met veel moeite of met gemak
Het spijt me

Sorry dat ik besta
dat ik eens iets wil proberen
van anderen probeer te leren
dat ik ook eens iets wil zijn
Sorry dat ik er ben

Het spijt me dat ik mijn dromen waarmaak
soms urenlang sta voor een boekenzaak
Dat ik soms alleen maar aan mijzelf denk
soms de verkeerde dingen zeg
Het spijt me

Sorry dat ik besta
dat ik eens iets wil proberen
van anderen probeer te leren
dat ik ook eens iets wil zijn
Sorry dat ik leef

Het spijt me dat ik ooit kwam
Het spijt me dat ik nooit ging
Het spijt me dat we er moeten staan
in kleine, of grote kring
Het spijt me dat ik ook iets zeg
het spijt me dat ik een mening heb
Ik ga, en blijf wel weg

Sorry dat ik besta

Nu ik er een dag later naar kijk heb ik veel zin om de brug wat anders te maken, zodat het sarcasme meer overkomt. En Cheops, ik zit er ook heel erg over te denken om eens een mooi lied over hem te schrijven :twisted: . Maar dat weet ik nog niet :P In ieder geval, jullie reacties beuren me heel erg op.

Lid sinds

18 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
25 december 2006 - 12:32

Ik vind het knap dat je diegene zo hebt kunnen raken met je tekst. Dat je zulke teksten kunt schrijven wil helemaal niet zeggen dat je dat zelf zo vindt.
Ik heb eens een kort verhaal in een dark-comic-sfeer geschreven en kreeg toen bezorgde reacties van mensen die dachten dat ik hevig depressief was. Alleen omdat ik een zeer donkere sfeer neerzette in een godverlaten plaats. Zonder dat er ook maar geweld in voorkwam. Ik vond het een compliment dat lezers zich dit zo aantrokken. Dat ze zeiden: 'Ik wil zulke verhalen niet lezen. Daar wordt je toch hartstikke somber van.' Andere zeiden iets als: 'Zeer coole sfeer! Lijkt wel Sin City!' Het was voor mij een bevestiging dat ik naast dromerige situaties ook realistische en angstaanjagende plaatsen kan beschrijven.
Om ieder gerust te stellen dat ik niet depressief was, heb ik Elfenstof geschreven. Van enkelen kreeg ik te horen dat ze zelfs een traantje hadden moeten wegpinken van ontroering. Dat vond ik erg mooi om te horen.

Wat ik wil zeggen: Wat je schrijft, dat ben je zelf niet. Althans, zo voel ik het. Schrijven is als acteren. Dus als iemand denkt dat je suïcidaal bent omdat je donkere teksten schrijft, dan begrijpt hij vrij weinig van schrijven. Je wilt nu eenmaal een bepaalde doelgroep bereiken. Al zit er wel een kern van waarheid in, dat als je een bepaald genre schrijft, je er een voorliefde voor hebt. En fantasy-schrijvers zijn dromeriger dan een Dan Brown.

Lid sinds

17 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
25 december 2006 - 12:40

'Ik ben dus niet de enige die vanwege schrijven voor depri wordt/werd aangezien :) Misschien wel een goed idee, om er een totaal andere tekst bij te zetten :D '

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
25 december 2006 - 12:56

Maar het ís ook een enorm droefgeestige tekst. Sorry dat ik besta... Als je dáár je excuses voor aan wil bieden, hoe ver ben je dan weg? Dat de tekst droefgeestig is wil echter nog niet zeggen dat jij dat bent, maar dit zegt hij ook niet: hoeveel droefgeestigheid kan een persoon in zich hebben... Ik zie dit ook als een compliment. Verdrietige teksten zijn vaak mooier dan vrolijke. Door een vrolijke tekst kan je nauwelijks geraakt worden, geroerd worden.
Maarja, als je liever hoort dat het een vrolijke tekst is, zou ik dat sarcasme nog wat aandikken ja. Hoe ziet je nieuwe brug eruit?

Lid sinds

18 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
25 december 2006 - 12:57

Je kunt eens proberen om een liefdevol sprookje te schrijven. Zul je zien dat je dat ook kunt.
Ik ga binnenkort beginnen aan een romantische roman, gebaseerd op mijn leven (al ben ik pas 23). Gewoon omdat ik dat wil. Omdat ware liefde zo zeldzaam is en ik het voor mijn nageslacht wil schrijven, hoe gelukkig opa was. Daarnaast blijf ik fantasy schrijven, waar naast dromerige plaatsen, donkere voorkomen.
Sephilla, ik denk dat jij je goed in kunt leven in situaties en daarom allerlei teksten kunt schrijven. Dus maak je geen zorgen wat een recensent schrijft en geloof in je zelf; weet wie je zelf bent en laat je niks raars aanpraten.

Fijne Kerst!

Lid sinds

17 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
25 december 2006 - 13:01

Als jij denkt dat ik ga bukken
dan ben je niet goed wijs
Want weet, het zal me gaan lukken
met of zonder jouw hulp
Als je last van me hebt, dan ga je zelf
Ik blijf, nu en altijd

(dit wordt mijn nieuwe brug)

Jij ook Norman, en alle anderen: Fijne kerst :D

25 december 2006 - 15:05

Als ik alles nog eens overlees, kom ik toch weer tot de conclusie dat 'de recensent' alleen de tekst heeft bedoeld, niet de persoon die hem schreef. Dus: compliment! En bedankt dat je je tekst hebt laten zien aan ons.

25 december 2006 - 19:47

Die 'resencent' was een forummer op een forum die ik haar had aangeraden, heb ik nu dus spijt van. Die gast loopt maar te strooien metd at soort opmerkingen.

Sephilla, je weet hoe ik erover denk ::wink:

Lid sinds

19 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
25 december 2006 - 21:24

En soms is het goed om dit soort reacties te krijgen. Het drukt je weer even met de neus op de feiten. Ik spreek uit persoonlijke ervaring. een stuk van mij werd de hemel ingeprezen door een heel aantal forummers op een ander forum. De laatste reactie was ongeveer in dezelfde bewoordingen als jouw recensent. Ik was er ook niet blij mee, maar ik weet dat ik nog heel wat moet aanpassen en zijn/haar reactie heeft me daarin wel gesterkt. (Hoewel ik ook vreselijk baalde toen ik het gelezen had)

Lid sinds

18 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
27 december 2006 - 11:23

Ik vind je tekst goed en het sarcasme komt er duidelijk uit naar voren. Wat hij geschreven heeft zou je inderdaad als een compliment kunnen opvatten, maar dan nog: wat hij schrijft zegt meer over hem dan over jou of over je tekst!

Lid sinds

19 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
28 december 2006 - 0:12

Heerlijk toch, droefgeestigheid? Vooral in deze tijden van kunstmatige feestvreugde. Als je in bent voor droevige liedjes luister dan eens naar Alternative 4 van de Britse rockband Anathema. Ooit eens in een recensie gelezen: 'waarschuwing! niet geschikt voor mensen die vatbaar zijn voor depressies'. Klinkt uiterst negatief, maar was tegelijkertijd ook een groot compliment. Het zijn vrolijke jongens, maar met een talent voor mooie, rauwe en eerlijke liedjes. Met viool, af en toe.

Re-Connect

The fragments of connection died
Some things just won't fade with time
Hide behind a transparent eye
You can't see me but I can you...
Betray without a moment's thought
Regret nothing but getting caught
Your time has come and here I stand
Why should I hold out my hand to you...

http://www.progarchives.com/Progressive_rock_discography_CD.asp?cd_id=5443

En over kritiek krijgen: slikken, kijken wat je ZELF waardevol en bruikbaar acht, en daarmee verder gaan. En vooral dat verder gaan is belangrijk! :)

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
28 december 2006 - 3:10

Sephilla wrote:
Als jij denkt dat ik ga bukken
dan ben je niet goed wijs
Want weet, het zal me gaan lukken
met of zonder jouw hulp
Als je last van me hebt, dan ga je zelf
Ik blijf, nu en altijd

Héle duidelijke (en overigens leuke) brug!

Lid sinds

17 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
12 januari 2007 - 12:29

De songtekst is zeker gevoelig. Maar om eerlijk te zijn komt die niet over als suïcidaal :? . Meer als iemand die zijn eigen weg wilt vinden, maar probeer om zijn/haar dierbaren geen pijn te doen met deze keuze.
maargoed, dat is wat ik eruit kan halen, persoonlijke mening.

Maar in ieder geval wel mijn complimenten hoor :lol: