Lid sinds

17 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Turkse turbo muis

Zit ik wat rond te snuffelen op dit forum, doe ik een wonderbaarlijke ontdekking. Midden op mijn scherm was ineens een rondje te zien, onderverdeelt in drie vakjes. Terwijl ik er naar keek bewoog ik mijn muis en hup! Het scherm rolde verder. Na wat rommelen kom ik erachter dat ik het wieltje van mijn rolmuis kan indrukken en dan zie ik dat rondje in beeld. Vervolgens kan ik dan de hele muis bewegen en het scherm rolt naar beneden of naar boven. Als ik in het midden van het rondje klik met de muis is het weer weg. Hebben jullie deze funktie ook? Of is het een Turkse luxe?

Lid sinds

15 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
@eigen: Ehhhh, waar woonde je je ook alweer? Bizar! De gemeente heeft als plicht ongedierte uit te roeien, niet de katten. Ik heb ook wat: een laptop (dus ook RSI klachten door het vele schrijverscafébezoek) en dus geen muis. Maar nu heb ik een muis aangeschaft, een draadloze. Maar zoals ik het zie: een staartloze.

Lid sinds

15 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Hé, jongens, Aangezien ik iedere dag uuuuuuuuuuuren zit te typen heb ik een ergonomisch toetsenbord voor weinig op ebay gescoord. Pijn in mijn nek? OK, een laptopstatief laten opsturen. Maar dan moet je weer een apart toetsenbord. Dus op zoek naar een draadloos toetsenbord met dito muis. Snel bleek dat ik geen Bluetooth had (plugje gekocht), waarna ik een adapter moest aanschaffen om de zender aan mijn laptop te verbinden. Het toetsenbord kostte geen drol, maar inmiddels ben ik wel €50 lichter aan bijspullen. Aansluiten lukte niet en ik ben vanmorgen maar boos weggelopen. Nu heb ik de hele dag de PC genegeerd (dat is hij niet gewend!), maar kwam net thuis en deed de boel en...en wat denk je? Alles doet het! Ik zit pijnloos te typen en ik heb geen idee hoe ik het allemaal gedaan heb!

Lid sinds

15 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Dat is goed nieuws Ellabella! RSI-klachten zijn sowieso al naar, maar als schrijver (m/v)... vul maar in. Ik had al verteld dat ik twee muizen heb. Het zijn staartloze muizen, waarvan een geboren is mét scrollwieltje en de ander het zonder dat kleine wieltje moet stellen. Maar de 'wielmuis' gebruik ik allleen als de andere geen stroom meer uit zijn accu's kan halen. Dit is mijn hoofdmuis. Hij is heel plat; ik zit daardoor met ontspannen polsen aan mijn bureau. Scrollen doe ik gewoon met mijn wijsvinger, er zit een smalle strip vooraan in het midden die te herkennen is aan de verkleuring. Met deze muis werk ik nu vier jaar. In 2005 had ik een tijd lang last van RSI-klachten. Een branderig gevoel in mijn rechterpols, een tinteling in mijn rechterduim en af en toe een zeurderig gevoel. Vanaf het moment dat ik de muis ging gebruiken, verdwenen langzaam alle klachten. Het grijze beestje is inmiddels wel wat afgesleten, maar ik zou niet zonder hem kunnen ;)

Lid sinds

15 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
@Dargor: ik heb er in ieder geval een column over geschreven. Geen woord gelogen... Dode draadloze muis Doordat ik veel ergonomisch onverantwoord aan de eetkamertafel zit te tikken, krijg ik last van mijn nek. Mijn laptopscherm staat te laag, verklaart mijn fysio. Daarvoor heb ik inmiddels vier kostbare sessies gehad en de pijn in mijn nek heeft plaats gemaakt voor pijn in mijn polsen. Ik schaf daarom een draadloos toetsenbord en muis aan en een verhoging voor de laptop zodat mijn nek en pootjes meer rust hebben. Bij het aansluiten bel ik, het prutsen moe, een vriend die de boel aan een inspectie onderwerpt. De diagnose luidt dat de laptop zonder bluetooth is geleverd. In een speciaalzaak schaf ik daarom een miniscuul pinnetje aan dat ik in het USB gaatje steek. Maar daarmee krijg ik mijn draadloze muis en mijn toetsenbord niet tot leven. Het advies van de vriend is simpel en efficiënt: "koop een kabeltje om het netwerkstation aan te sluiten op je laptop, want het geleverde goed is niet compatibel". Mijn vertrouwde laptop heeft dus meerdere handicaps en inmiddels steekt er een pin in en staat het in een onnatuurlijke houding op een verhoging. Voor een bedrag waar ik alle overige accessoires voor had gekocht, mag ik een vutloos kabeltje meenemen. Thuisgekomen plug ik de kabel in, controleer of het bluetoothpinnentje gaat flikkeren en rol vrolijk met mijn muis over de tafel. De muis blijkt dood en de cursus bewegingsloos. Gefrustreerd laat ik voor de rest van de middag muis, toetsenbord, statief, plugje, kabeltje en de hele laptop voor wat ze zijn. Als ik ’s avonds de laptop dan eindelijk aandoe, licht het blauwe lampje van de bluetooth tot mijn verbazing op. De muis en cursus hebben contact en het draadloze toetsenbord tikt makkelijk weg. Blij verrast overzie ik triomfantelijk waar ik tijd, energie en geld in heb gestoken. Mijn tafel ziet er uit als de toonbank van de gemiddelde computerzaak en mijn draadloze netwerk neemt er met al haar kabeltjes een groot deel van in beslag. Na twee minuten tikken voel ik het in mijn rug. Logisch, want mijn eetkamerstoel is niet op de juiste hoogte instelbaar.... (laatster wijziging: inkorting)

Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Je kunt veel meer met het toetsenbord doen dan je denkt. Ik gebruik mijn muis zelden, eigenlijk alleen om op linkjes te klikken. Navigeren door mijn tabs en programma's, tekst invoeren etc doe ik allemaal met het toetsenbord.

Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
@MichaM: ik ben daar erg in geïnteresseerd. Ik vind die muis een ergonomisch onding. Ik heb dus ook nog steeds geen scrollmuis, scrollen gaat prima met de pijltjestoetsen. Maar er zijn ook een heleboel dingen waarvan ik alleen maar weet hoe het gaat met muis. Waar kan ik informatie vinden?

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik gebruik nu mijn muis ondersteboven en rij nu heel hard op het wieltje rond over mijn bureau....wat er allemaal op het beeld verschijnt......je wilt het niet weeeeeeten!

Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ben hard aan het experimenteren, er gaat van alles mis.... Zie het nut er helemaal van in. Is niet alleen lekkerder voor je pols en schouder, maar ook sneller.

Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hmmals ik met mijn scroll ding klik op een link dan opent er geen nieuw tabblad maar hij sluit hem juist. Is dat een bepaalde instelling of is het ook verschillend per browser, ik gebruik firefox.