maneschijn

Hier is op dit moment even een discussie over de schrijfwijze van maneschijn. Vraag: wat is goed, manéschijn of manenschijn? En waarom?

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ach dat is het zelfde met pannekoek en pannenkoek. Vroeger (..in mijn tijd, nog niet zo lang geleden) was het pannekoek, want je bakte 1 koek in 1 pan. Nu is het pannenkoek, omdat je er meerdere tegelijk kunt bakken? (deze heb ik nooit begrepen) :o
23 juni 2008 - 20:46

Lid sinds

16 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zou dit dan de bekende uitzondering op de regel zijn? of weet iemand het uit te leggen? is Louis_Stiller niet aanwezig? *****roept hard om uitleg***** :confused:
23 juni 2008 - 21:38

Lid sinds

16 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
maneschijn = het schijnsel van de maan, iedereen weet welke maan we bedoelen zonneschijn = het schijnsel van de zon, iedereen weet welke zon we bedoelen Er zijn nog meer manen en zonnen uiteraard , maar die bedoelen we dus over het algemeen niet. Koninginnensoep met een n, want de soep is niet perse gekoppeld aan onze Koningin, terwijl koniginnedag dat wel is. En ik heb de neiging hardnekkig "pannekoek" zonder n te blijven schrijven..... de redenering klopt wel (heeft niet per se betrekking op een en dezelfde pan) maar het ziet er gewoon niet uit, vind ik!
23 juni 2008 - 22:19

Lid sinds

16 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Kijk, dat vind ik nou een plausibele verklaring Jorinde, dank je. Aan pannenkoeken begin ik aardig te wennen, hoewel ik ze zo goed als nooit eet. Maar: voor mij is het vanaf nu MANESCHIJN.
23 juni 2008 - 22:24