De Schrijverspodiumprijs: de €300,- dichtwedstrijd voor iedereen

Het Schrijverspodium organiseert openbare dichtwedstrijden voor iedereen. Zowel beginnende als ervaren schrijvers maken kans op leuke prijzen. Zo is voor deze 23ste editie een prijzenpot met een totale waarde van €300,- beschikbaar, die wordt verdeeld over vier prijzen waarvan er drie democratisch tot stand komen (gekozen door de deelnemers zelf) en de vierde door de redactie van deze wedstrijd wordt gekozen.
De democratisch bepaalde 1ste, 2e en 3e prijs bedragen respectievelijk €100,-, €75,- en €25,-, terwijl door de redactie op basis van alle (minimaal drie) door een auteur ingezonden gedichten ook een alternatieve prijswinnaar wordt gekozen, die daarmee €100,- verdient.
Als deelnemer mag u elk ingezonden gedicht op kwaliteit beoordelen. De punten die dat oplevert, worden uiteindelijk opgeteld, waarmee de democratische uitslag een feit is. Tijdens de wedstrijd worden auteursnamen bovendien geanonimiseerd zodat een eventuele reputatie bij de democratische beoordeling geen rol speelt. De redactionele keuze staat los van de democratische uitslag.
De inzendtermijn voor de 23ste editie van de Schrijverspodiumprijs loopt van 18/05/2024 t/m 11/12/2024. Gedichten beoordelen kan echter tot en met 20/12/2024 16.00 uur, waarna de uitslag dezelfde avond al bekend wordt gemaakt.
In het kort zijn de voorwaarden als volgt:
- Er mogen maximaal 9 gedichten per deelnemer worden ingestuurd.
- Ingezonden gedichten mogen niet al voor een eerdere editie zijn ingestuurd en mogen ook niet eerder bekroond zijn met een prijs of door een uitgever zijn gepubliceerd.
- Het inschrijfgeld bedraagt €3,- per gedicht.

Deadline

Wie

Het Schrijverspodium

Winnen

De prijzenpot heeft een totale waarde van €300,-