Afbeelding

een open boek op de grond voor een magische bol

Dollar Gill, Unsplash

Deze 5 fantasy boeken van eigen bodem moet je gelezen hebben!

Natuurlijk zijn er een hoop Engelse fantasy boeken die een plek in je boekenkast verdienen. Maar, fantasy boeken van eigen bodem doen er zeker niet voor onder. Pak je ‘To Be Read’ lijst er maar bij want in dit artikel staan vijf fantasy boeken van eigen bodem die je gelezen moet hebben!

  1. Fear & Fire – BB Salem

In Fear & Fire volgen we Alina die verwikkeld raakt in een strijd om macht en kracht in het elvenrijk Ifadell. Power & Ash is het tweede deel van deze duologie. Hoewel BB Salem een Nederlandse indie auteur is, heeft ze zowel Fear & Fire als Power & Ash in het Engels geschreven.

  1. In Het Vervloekte Hart – Rima Orie

Indiase en Surinaamse mythen en sagen komen samen In Het Vervloekte Hart, een verhaal dat het verscheurde land Awaran op de kaart zet. Want in Awaran arriveren oermonsters, wraakgeesten en bloedkinderen allemaal tijdens de bloedmaan. Vraag het maar aan Priya Chkadhari. Zij is immers zelf een bloedkind en is bereid dit geheim met haar mee te dragen tot ze sterft. Nadat ze wordt gerekruteerd komt Priya terecht in een wereld die bestaat uit brute kracht, rigide militaire hiërarchie, blinde gehoorzaamheid en strikte discipline. Echter blijkt Priya’s magie in Kuwatta, het grootste militaire fort van het land, juist een voordeel te zijn. En ze zal alle voordelen nodig hebben die ze krijgen kan, want er houdt zich een groot en dodelijk geheim schuil in het vervloekte hart van Kuwatta.

  1. De Verborgen Universiteit – Natalie Koch

Alexa Westerhof, een Nederlandse studente die een semester in Londen gaat studeren aan een kleine universiteit, komt er langzamerhand achter komt dat magie echt is,. De negentienjarige Alexa komt er al gauw achter dat er raadselachtige dingen gebeuren en ze door iets of iemand in de gaten wordt gehouden wanneer haar docent en haar huisgenote beiden prooi vallen aan een onverklaarbare bewusteloosheid. Er zit maar een ding op: ze moet uitzoeken wat er gaande is, en snel!

  1. Leerling-Tovenaar (Vader & Zoon) – Thomas Olde Heuvelt

Thomas Olde Heuvelt vertelt het verhaal van Travis Lauper in Leerling-Tovenaar. Lauper’s vader is onlangs om het leven gekomen. Een vreemde man die zich een tovenaar noemt, leert hem de dood te aanvaarden. Jaren later wil Lauper echter zijn eigen zoon het leed besparen die hij voelde toen zijn vader stierf. De enige manier om dit te bewerkstelligen is om de dood voor te blijven. Maar om dit te doen moet Lauper op zoek naar zijn oude leermeester. En dat terwijl hij in een strijd verwikkeld raakt met de dood zelf.

  1. De Falende God – Mike Jansen

Grijs is lid van het moordenaarsgilde maar weigert de laatste initiatie te ondergaan. Dus vlucht hij. Al gauw wordt hij door drie half-mensen opgejaagd. Tijdens zijn reis ontmoet hij twee andere huurmoordenaars, genaamd Grim en Thoreld, die hij redt door een draak te vermoorden. Hier komt zoveel magie bij vrij dat dit niet onopgemerkt blijft. Grim en Thoreld besluiten hun bloedschuld af te betalen door Grijs te beschermen.

Bron: Fantasy Boeken, Hebban #1, Hebban #2