Afbeelding

boeken in de kast

Clem Onojeghuo, Unsplash

Deze hervertellingen van Engelse classics kan jij niet missen

Kan jij niet genoeg krijgen van Romeo en Julia? Van Pride & Prejudice en Sense & Sensibility? Dan passen deze hervertellingen van de Engelstalige classics zeker in jouw boekenkast voor als jij inspiratie wil over hoe je jouw verhaal origineler kan maken!

  1. Dochter van de Scharlaken Rozen door Chloe Gong

In Dochter van de Scharlaken Rozen – beter bekend onder de Engelse titel These Violent Delights – speelt het liefdesverhaal van Romeo en Julia zich af in Shanghai, 1926. Roma Montagov en Juliette Cai zijn beiden erfgenamen van een bende – de Witte Magnolia’s en de Scharlaken Rozen – en kunnen elkaar niet uitstaan. Maar dat is niet alles. Roma was Juliettes eerste liefde en ook haar eerste verraad. Maar wanneer verschillende bendeleden aan beide kanten van het conflict hun eigen kelen openrijten, fluistert men over een ziekte en een monster, gehuld in schaduw. Roma en Juliette moeten hun conflicten opzijzetten en dit samen oplossen. Zo niet, dan blijft er niets meer van Shanghai over om op te eisen.

  1. Pride, Prejudice & Other Flavors door Sonali Dev

Trisha Raje is de beste neurochirurg die San Francisco ooit gekend heeft. Maar nu is ze het zwarte schaap van de familie nu ze de drie regels van haar ouders heeft gebroken. Ze heeft wel een kans om alles recht te zetten, mits het haar lukt om dezelfde fouten niet nog een keer te maken.

DJ Caine kent mensen zoals Trisha. Arrogant tot en met, mede omdat zij afstammen van het koningshuis. Maar DJ heeft de baan die de Rajes aanbieden heel hard nodig: Trisha is namelijk de enige chirurg die zijn zusje kan redden.

  1. Dorothy Must Die door Danielle Paige

Dorothy Gale was niet het enige meisje uit Kansas. Dat is ze nooit geweest. Wanneer Amy Gumm door een tornado naar Oz wordt gebracht, wordt ze al gauw gerekruteerd om te vechten voor dit welbekende land. Maar Oz ziet er niet uit zoals in de boeken of films. Dorothy is teruggekomen en alle macht die zij heeft vergaard is naar haar hoofd gestegen. Nu moet Amy ervoor zorgen dat goed zegeviert en dat kan maar op een manier: Dorothy moet sterven.

  1. Jane Slayre door Sherri Browning Erwin

Jane Slayre is opgevoed door vampiers maar door haar speciale ‘slayer’-krachten moet ze eigenlijk niets van hen hebben. Wanneer ze aankomt op het landgoed van Meneer Rochester wordt ze halsoverkop, hartstochtelijk verliefd op hem. Er zijn echter een paar klein probleempjes: meneer Rochesters eerste vrouw blijkt een weerwolf te zijn. Oh, en ze bivakkeert op zolder.

  1. A Study in Charlotte door Brittany Cavallaro

Het laatste wat Jamie Watson wil is een plek op de prep school Sherringford in Connecticut. Maar een rugbybeurs en zijn vervreemde vader zijn niet het enige probleem waar hij mee te kampen heeft. Charlotte Holmes – nazaat van Sherlock – zit ook op Sherringford op school.

Wanneer er een leerling op een gruwelijke manier vermoord wordt, een moord die letterlijk uit de Sherlock Holmes verhalen lijkt te komen, is het aan Jamie en Charlotte om de moord op te lossen. Tenminste, als zij elkaar niet eerst omleggen.