Afbeelding

Wereldbol

Foto: Pexels

De perfecte plaats uitzoeken voor je boek

De plek waar je verhaal zich afspeelt heeft erg veel invloed op je boek. Het kan de sfeer en de gebeurtenissen erg bepalen. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over waar je verhaal zich af moet spelen. Lees hier drie tips om de beste plaats bij jouw verhaal uit te kiezen!


1. Kies een unieke plaats

In de meeste boeken zul je vaak dezelfde grote steden als New York of London tegenkomen. Dit is logisch, want veel mensen kennen deze steden en er is ook veel te beleven. Maar durf van de gebaande paden af te wijken en kies juist een plaats uit die jij mooi vindt, maar misschien nog niet erg populair is. Door een nieuwe plek aan je lezer te introduceren, worden ze sneller uit hun dagelijks leven gehaald en gaan ze beter in je verhaal op. 

2. Doe goede research naar je plek

Als je dan zo’n plek hebt uitgekozen, is het wel heel belangrijk om allerlei details erover op te zoeken en goed te weten waarover je precies schrijft. Het is fijn als het verhaal realistisch is, en als lezers van je boek er zijn geweest, ze het kunnen herkennen. Het is natuurlijk makkelijk als je zelf in die plek bent geweest, maar dit is niet noodzakelijk. Met het internet van tegenwoordig kan je digitaal de hele wereld overreizen. Denk bijvoorbeeld aan Google Maps.

3. Sla de meest vreemde feitjes op

Wees niet bang om een beetje in de rare feitjes van je plaats te duiken. Onderwerpen als een oude filmsetting die er nog staat, lijken onbruikbaar, maar kunnen leuke zinnen in je verhaal geven. Beschrijf bijvoorbeeld een paar unieke gebouwen op een hilarische manier.
Een beetje vreemdheid en hilariteit in je verhaal brengen, kan erg leuk zijn in een fictief verhaal. Laat je creativiteit daarom maar vast de vrije loop!

Bron: writersdigest.com