5 creatieve tips van onze lezers om een geweldig Sinterklaasgedicht te schrijven

Een Sinterklaasgedicht schrijven is zeker niet zo makkelijk als het lijkt. Het moet een lekker ritme hebben en dieper gaan dan ‘de sint zat te denken, wat hij jou eens zou schenken’. We vroegen onze lezers om hun beste dichttips! 


‘Betrek het cadeau in het gedicht’

Je lootje leest natuurlijk eerst het gedicht voor, dan pas wordt het cadeau open gemaakt. Je kan dus leuk hinten naar het cadeau in het gedicht. Doe dit natuurlijk niet te overduidelijk, het is ook zonde als het cadeau geraden wordt. Maar nieuwsgierigheid wekken is juist een creatieve toevoeging! 
Tip van Dinapjb op Instagram

‘Geef dubbele betekenissen aan woorden’

En denk vooral aan woorden die typisch zijn voor Sinterklaas. Je kan een grapje maken over een ‘paard in de gang’ als je lootje graag paardrijdt bijvoorbeeld. Of een vunzige grap maken over een wortel in de schoen (een grap die de kinderen toch niet begrijpen). 
Tip van lana_ederveen_writer op Instagram

‘Geen clichés, dan lijkt het al snel steengoed :P’ 

Daar kunnen we weinig aan toevoegen! (Niet ‘sint zat te denken...’ dus) 
Tip van Juliakroonen op Instagram

‘Zoek woorden die bij iemand passen en rijmwoorden die erbij horen’

Zo is de eerste zin persoonlijk en kan je een rijmwoord zoeken dat past, zodat je tweede zin ook kloppend kan worden! Extra tip van Noortjemmm op Instagram: ‘Maak het niet te moeilijk en maak soms een grapje.’

‘Zet werkwoorden achteraan je zin’ 

Claudiastinne op Instagram: ‘Die werkwoorden eindigen vaak op -en. Dat rijmt makkelijker.’ Maak het niet te moeilijk dus. 

Schrijf een goede inhoud

Twijfel je nog over de inhoud van je Sintgedicht? Ook daar schreven we een artikel over! 

Lees verder

En volg ons op Instagram voor leuke schrijftips, quotes en foto's!