Start » Schrijver » Roald Dahl

Roald Dahl

Van Dale brengt Roald Dahl-woordenboek uit

13 September 2016

Ter ere van de 100e verjaardag van Roald Dahl heeft Van Dale vorige week een speciaal Roald Dahl-woordenboek uitgebracht. Hierin staan alle bijzondere woorden die de schrijver verzonnen heeft voor zijn kinderboeken en worden lezers aangemoedigd net als hem te spelen met taal.

7 schrijftips van meesterverteller Roald Dahl

13 September 2016

Vandaag zou het de honderdste verjaardag zijn geweest van de auteur van o.a. Matilda en De GVR.  Wereldwijd verkocht de Britse auteur naar schatting meer dan 200 miljoen boeken. In een fragment geeft deze meesterverteller 7 tips over de kwaliteiten die een succesvolle schrijver zou moeten bezitten.

Verder lezen...

Hoe Roald Dahl op zijn ideeën voor verhalen kwam

Door
 op 26-5-2016
 - reacties: 0

‘Wat doe je?’, vroeg mijn moeder. Ik was negen en staarde in de vlam van een kaars die op tafel stond. ‘Als ik dit lang oefen kan ik straks overal doorheen kijken.’ Ik was bezig in Het Wonderlijke Verhaal van Hendrik Meijer. In dat boek van Roald Dahl verdient een man een fortuin in het casino omdat hij zichzelf heeft geleerd om door kaarten heen te kijken.

Verder lezen..

5 Kinderboeken met wijze levenslessen

23 December 2015

Uit boeken kun je soms wijze levenslessen halen. Als je wijze raad wil over het leven is het echter niet altijd nodig om boeken te lezen met daarin hoofdpersonen die al een heel leven achter zich hebben. Juist in kinderboeken schuilt soms het beste advies. De volgende 5 inspirerende kinderboeken zijn hier een voorbeeld van.

Spoilers verpesten verhalen niet

Spoilers verpesten verhalen niet

30 Mei 2014

Spoilers verpesten verhalen nietVelen van ons doen buitengewoon veel moeite om te voorkomen dat we eindes van verhalen die we nog niet hebben gelezen niet horen. We stoppen vingers in oren en zeggen luid ‘la la la la’ wanneer iemand het dreigt te verraden, maar wat blijkt: dat is niet nodig.

Profiteer van heel veel extra's!

Vanaf € 12,50 per jaar
Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg ons!
Neem een abonnement op Schrijven Magazine.

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine. Profiteer van onze superaanbieding!

Korting én cadeaus!
Lees Geschiedenis Magazine

Lees Geschiedenis Magazine. Profiteer van de prima aanbieding.

Korting én cadeaus!