Start » Schrijver » Adriaan van Dis

Adriaan van Dis

Iedere zaterdag trakteert Schrijven Online je op een originele schrijfwijsheid!

Schrijfwijsheid

7 Mei 2016

Iedere zaterdag trakteert Schrijven Online je op een tegel met een universele schrijfwijsheid. Deze keer afkomstig van Adriaan van Dis. Deel de tegel gerust met je schrijfvrienden.

3 topredacteuren over hun vak

23 Maart 2016

Een goede redacteur is goud waard voor een schrijver, maar een goede schrijver is ook goud waard voor een redacteur. In het lentenummer van Schrijven Magazine vertellen 3 topredacteuren van gerenommeerde uitgeverijen over hun vak. ‘Vaak zie je op pagina 1 al of een schrijver een epische stem kan opwekken.’

Hoe begin je aan een autobiografie of levensverhaal? - Deel 2

Hoe begin je aan een autobiografie of levensverhaal? - Deel 2

15 Maart 2016

Hoe begin je aan een autobiografie of levensverhaal? - Deel 2Wij zijn allemaal een wandelende roman. De uitspraak ‘Mijn leven, ik kan er een boek over schrijven’ is niet voor niets veel gehoord. Meer dan een miljoen mensen loopt rond met het idee een boek over zijn of haar leven te schrijven. In de vorm van een autobiografie, familiegeschiedenis of een levensverhaal. Alleen hoe begin je?

Schrijvers gezocht voor schrijfresidentie in Parijs

27 Januari 2016

In 2016 organiseert deBuren voor de vijfde keer een schrijfresidentie in Parijs. Jonge makers krijgen twee weken lang de kans om Parijs te ontdekken en aan nieuw materiaal te werken. Dit kan onder andere door in gesprek te gaan met gerenommeerde schrijvers en belangrijke mensen uit het literaire veld.

Bekendmaking shortlist Libris Literatuurprijs

3 Maart 2015

Gisteren werd in het Rijksmuseum de shortlist voor de Libris Literatuurprijs bekendgemaakt door juryvoorzitter Wim Pijbes. Er is dit jaar een zeer diverse lijst met kanshebbers opgesteld van een slapstick tot het levensverhaal van een aftakelde ouder.

De 35 belangrijkste schrijvers van 2014

De 35 belangrijkste schrijvers van 2014

2 Maart 2015

De 35 belangrijkste schrijvers van 2014Uit de Top-35, een jaarlijkse ranglijst van de meest gelezen, meest geprezen auteurs van het voorafgaande jaar, blijkt dat schrijver Stefan Hertmans de meest populaire auteur van 2014 is.

Literaire terugblik op het jaar 2014

Literaire terugblik op het jaar 2014

26 December 2014

Literaire terugblik op het jaar 2014Aan het einde van het jaar worden er door verschillende kranten en boekenwebsites lijstjes gemaakt met de beste boeken van het jaar. Hier vind je een overzicht van het jaar 2014.

Bart Chabot schrijft 25e Groot Dictee

Bart Chabot schrijft 25e Groot Dictee

4 Juni 2014

Bart Chabot schrijft 25e Groot DicteeSchrijver Bart Chabot gaat het dictee produceren zoals hij vindt dat het moet zijn: een test voor spel- en taalvaardigheid, maar ook een gezelschapsspel. Hij vindt dat het dictee een rariteitenkabinet is geworden, vol met woorden waarvan mensen de betekenis niet eens kennen.

Alice, het literaire tijdschrift van Schrijven Magazine

Voortaan in iedere editie van Schrijven Magazine!

Lees meer
Schrijven Magazine: geen nummer meer missen?

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine! Profiteer van onze superaanbieding!

Profiteer nu!
Moleskine cadeau? Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine!

Gratis Moleskine opschrijfboekje bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Bestel nu!
Lees hier hoe het werkt!

en krijg zelf een cadeau!

Lees hier hoe het werkt!