Mobiele telefoons als schrijfhulp én accessoire in het verhaal

Met behulp van je mobiele telefoon is het extra gemakkelijk om altijd en overal lekker te schrijven. In de trein, als je wacht op je lunch, in de pauze… het maakt eigenlijk niet uit. Een fijn telefoonhoesje of een goede accessoire om lekker met je mobiel bezig te zijn van Fonu.nl is daarbij zeker een aanrader. Maar het is ook een aanrader om op deze site te kijken naar wat voor soort telefoonhoesjes, accessoires en dergelijke er zijn. Want wie weet heeft jouw personage wel een smartphone op zak!


De smartphone van je personage

Het is altijd een goed idee om je hoofdpersoon een eigen karakter te geven. Dit kan je op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld door middel van een eigenzinnige kleur haar bijvoorbeeld, maar ook een tic of een opvallende tas geeft je karakter meer eigenheid. En hoe zit het de smartphone die je personage gebruikt? Want laten we eerlijk zijn; als je een verhaal in deze tijd schrijft, dan heeft je hoofdpersoon vast wel een mobieltje op zak. Tot ergernis van ouders wellicht? Geef die smartphone dan een bijzondere ringtone en natuurlijk een handig, bijzonder telefoonhoesje met bijbehorende accessoires. Hiervan is heel gemakkelijk een mooi beeld te schetsen, waardoor je personage nog zichtbaarder wordt voor je lezers. Met behulp van Fonu is het heel gemakkelijk om over dergelijke telefoonhoesjes voor je personage te schrijven; er is veel inspiratie te vinden.

De smartphone van de schrijver

Jij gebruikt vast ook dagelijks een mobiele telefoon. Wist je dat je die heel goed kan inzetten bij het schrijven van je verhaal? Er zijn zowel gratis als betaalde apps die je verder op weg kunnen helpen. Een mobiel kan echter ook afleiding geven, terwijl je juist geconcentreerd wil werken. Zorg daarom dat je je mobiele telefoon alleen gebruikt voor het schrijven zelf en zet de notificaties van je andere apps uit. Gebruik je het even niet? Klap dan het telefoonhoesje goed dicht, zodat je niet afgeleid kan worden door het beeldscherm wat steeds aan gaat.

Handige schrijfapps

Waar gebruik je die apps dan voor? Wanneer je een verhaal gaat schrijven dan weet je van te voren al dat er veel tijd in zal gaan zitten. Logisch, want nog voordat je een letter op papier hebt gezet, ben je bezig met het plannen en bedenken van je verhaal. Zelfs een kort verhaal vergt tijd voor het plannen, schrijven, schaven en herschrijven. Hou het overzicht voor het schrijven van je verhaal met verschillende handige online tools. Deze kun je zelfs op je mobiel downloaden, zodat je altijd en overal aan je verhaal kan werken. Inspiratie kan nu eenmaal op de meest vreemde momenten tevoorschijn komen. De apps zijn tevens heel handig om het overzicht te bewaren op je verhaallijn en de progressie die je personage natuurlijk boekt.

Dicteren onderweg

Ken je dat, zit je op de fiets of in de auto en ineens schiet je een mooie scène of een scherpe dialoog te binnen. Met de dictafoon functie van je mobiele telefoon kun je dan snel en gemakkelijk deze hersenspinsels opnemen. Zorg dat je deze app snel kan bedienen én dat je je telefoon handsfree verder gebruikt. Handige accessoires voor onderweg zijn oortjes met een microfoon en een speciale houder waarmee je je mobiel aan je fietsstuur of in de auto vastzet. Voor verschillende mobiele telefoons heeft Fonu daar de beste accessoires voor. Denk daarbij ook eens aan oplaadkabels, een handige stylus pen en een goede, stevige tas voor je laptop, zodat je je schrijfwerk, samen met je mobiel, altijd met je mee kan nemen.

Fijn telefoonhoesje

Als je je mobiel veel gebruikt om memo’s te typen dan is het wel fijn dat het lekker en comfortabel in de hand ligt. Kies daarom voor een telefoonhoesje die goed om je telefoon aansluit en niet te dik is. Heel handig zijn de telefoonhoesjes waarmee je je telefoon kan neerzetten (net als een tablet). Zo kun je de apps die je bij het schrijven gebruikt nog makkelijker in gang zetten en heb je eigenlijk een tweede scherm tot je beschikking. Dat is fijn als het overzicht op je verhaalvoortgang wil behouden. En gebruik je je telefoon even niet en wil je er geen afleiding van krijgen? Gebruik dan een mooi booklet hoesje om zo je beeldscherm letterlijk af te sluiten. Deze telefoonhoesjes zijn er in heel veel stijlvolle uitvoeringen, dus er is altijd een telefoonhoesje bij wat helemaal bij jou als schrijver past.