Binnen elk bedrijf is het belangrijk dat de marketing op rolletjes loopt. Dit is namelijk dé manier om de klanten binnen te halen waar je zo nodig naar op zoek bent. Veel bedrijven proberen klanten te ‘lokken’ met behulp van prachtige video’s en afbeeldingen. Daarbij moet gezegd worden dat dit er af en toe ook schitterend uitziet. Toch is het geschreven woord misschien nog net wat belangrijker. Zeker als jij als bedrijf een boodschap écht duidelijk wil laten overkomen.

Als je het internet afspeurt, dan kom je zo nu en dan op websites terecht waarop je direct ziet dat het met de contentmarketing wel goed zit. Voorbeelden hiervan zijn Brookz, Ikgastarten en Allerhande. In dit artikel gaan we dieper in op contentmarketing en leggen wij jou precies uit waarom deze drie websites hier zo sterk op scoren. 

Wat is contentmarketing?

Contentmarketing is een middel voor bedrijven om potentiële klanten te bereiken en deze aan het bedrijf te laten binden. Het grote voordeel van contentmarketing is dat deze manier van marketing een stuk efficiënter werkt dan andere vormen. Dit komt voornamelijk door het feit dat mensen in het geval van contentmarketing daadwerkelijk op zoek zijn naar producten of diensten. Dit in tegenstelling tot een willekeurige advertentie die zomaar ongevraagd in beeld komt. Het zal je ongetwijfeld wel eens zijn overkomen dat jij een advertentie onder ogen kreeg, terwijl je deze het liefst zo snel mogelijk uit de weg ging. Dit laatste is allesbehalve efficiënt. Hieronder volgen drie bedrijven, waarbij het met de contentmarketing wel goed zit.

Brookz

Het bedrijfsovernameplatform Brookz is een voorbeeld van een bedrijf dat de contentmarketing goed op orde heeft. Op deze website is oneindig veel informatie te vinden over het kopen en verkopen van bedrijven op de Nederlandse markt. Je kunt dit platform zien als een grote kennisbank met veel artikelen over het overnemen van bedrijven, het monitoren van sectoren of bijvoorbeeld tips over boeken die betrekking hebben op dit onderwerp. 

De grote hoeveelheid geschreven content op de website van Brookz zorgt ervoor dat deze website erg waardevol is. Je vindt hier informatie waar je echt iets mee kan. Dit is dan direct één van de redenen waarom deze website goed scoort in Google. Doordat het voornamelijk gaat om het uitleggen van de werking van het kopen of verkopen van bedrijven, is het hierin minder van belang gebruik te maken van in het oog springende afbeeldingen en filmpjes. 

Ikgastarten

Een tweede voorbeeld van een website die bijzonder goed scoort op het gebied van geschreven contentmarketing is de website ikgastarten. Dit is een nuttig platform voor mensen die plannen hebben om een eigen bedrijf te starten. Op deze website vind je een grote hoeveelheid artikelen die mensen echt een stapje verder kunnen helpen. Denk hierbij aan tips over het beste boekhoudprogramma dat mensen kunnen gebruiken of bijvoorbeeld een aantal aspecten waar je goed op moet letten voor het inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Alle benodigde informatie voor zelfstandig ondernemers is terug te vinden op ikgastarten. Net als de content bij Brookz, zorgt dit ervoor dat de website waardevol is voor bezoekers. Dit is iets dat ook de grote zoekmachines in de gaten hebben. Zomaar nog een voorbeeld van een goed scorende website, waaruit blijkt dat duidelijk en goed geschreven content ervoor zorgt dat jij kunt groeien als bedrijf. 

Allerhande

Tot slot willen we de Allerhande als voorbeeld noemen. De meeste mensen zullen bij de Allerhande direct denken aan de Albert Heijn. Deze website staat vol met overheerlijke recepten voor een lekkere maaltijd. Aangezien het meermaals voorkomt dat mensen absoluut geen inspiratie hebben, is de Allerhande bij uitstek een platform dat je enorm kan helpen. 

De website van Allerhande is dusdanig ingericht dat het zeer eenvoudig is om tot het perfecte recept voor een maaltijd te komen. Daarbij kun je zelfs invullen welke producten je al in huis hebt, waarna er direct een lijst wordt opgesteld met potentiële gerechten. De recepten en artikelen op de website van Allerhande zijn zeer sterk geschreven, waardoor het geen verrassing mag zijn dat ook deze website erg goed scoort in de zoekmachines. 

Zorg voor goede content op jouw website

Na het lezen van dit artikel heb jij de nodige inspiratie op kunnen doen wat betreft bedrijven die goed scoren op het gebied van contentmarketing. Daarbij is het aan jou of jij hier ook voor de volle 100% voor wil gaan. Het is dan ook het overwegen waard jouw website te vullen met nuttige artikelen die voldoen aan de SEO-voorwaarden. Dit kan uiteraard volledig in jouw eigen stijl. Hiermee maak je jouw website een stuk levendiger, waarmee je direct aan klantenbinding doet. Want het is leuk om klanten binnen te halen, maar misschien nog wel leuker om klanten terug te zien keren. Pas dan weet je zeker dat je echt goed bezig bent!