Querido Academy

Premium

On

Schrijfgidscategorie

Schrijfopleidingen

Introductie

Zaterdagmiddag 25 augustus organiseert de Querido Academie een open dag waar je kunt kennismaken met ons, onze docenten en de schrijfopleidingen die we aanbieden. Weet je niet precies welke opleiding voor jou geschikt is? Onze docenten kunnen je daarin advies geven en je kunt een proefles volgen waarin we je een beeld geven van hoe wij werken.

Foto

Wil je meer weten? Kijk dan op www.queridoacademie.nl/evenement. Je kan je daar ook opgeven voor een van de kennismakingslessen.

De Querido Academie is onderdeel van de groep Singel Uitgeverijen, waar naast uitgeverij Querido ook de uitgeverijen De Geus, De Arbeiderspers, Nijgh en Van Ditmar, Q en Athenaeum behoren. De Querido Academie is dus stevig verankerd in het boekenvak.

Al onze opleidingen gaan uit van de filosofie dat schrijven is een ambacht is en dat je dat dus kan het leren. Onze docenten zijn zelf ook auteur en weten dus wat het is om een boek te schrijven en uitgegeven te worden. Die ervaring nemen ze mee in hun lessen.

Het aanbod van de Querido Academie bestaat uit een schrijfopleiding van een jaar: de Schrijversschool. Beginnende auteurs leren hier de beginselen van het creatief schrijven. Voor de auteurs die verder willen werken aan hun manuscript is er de Meesterproef, een intensief traject van vier maanden. En voor de gevorderde auteurs zijn er de Masterclasses over uiteenlopende onderwerpen, gegeven door auteurs die een autoriteit zijn op dat gebied.

We werken met kleine groepen, zodat docenten genoeg tijd hebben voor persoonlijke aandacht. Naast commentaar van de docent stimuleren we dat studenten elkaar ook onderling feedback geven.