Joey Brown

Premium

On

Schrijfgidscategorie

Schrijfcoaches en/of manuscriptbegeleiding

Introductie

<p>Joey Brown werkte als journaliste, vertaalster, schrijfdocente, leerkracht en medeorganisator van het Antwerpse literaire festival ZuiderZinnen. In 2010 stapte ze uit haar drukke werkleven, reisde rond en startte drie jaar later een nieuw leven op het Griekse eiland Ikaria. Ze richtte Manamahouse (2014) op, haar virtuele ‘huis’ van waaruit ze schrijfvakanties, schrijfverblijf, schrijfcoaching en balansvakanties organiseert. Ze werkt bovendien als expressiecoach en meditatieleraar. Zelf publiceerde ze jeugdverhalen, liedtekst en non-fictie. Zie ook haar website: www.manamahouse.com</p&gt;

Provincie

-- maak een keuze --

Foto

Joey Brown leert je de liefde voor je schrijven én voor jezelf. Ze woont op het Griekse eiland Ikaria. Jaarlijks organiseert ze daar retraites waarin zowel het schrijven als het herbronnen centraal staan. Maar ook in België en Nederland vind je haar met schrijfworkshops en retraiteswaarin ze het schrijven met meditatie en stilte combineert.

Bekend staat ze vooral om haar schrijfmeditaties: ze leert je hoe je jezelf een weg naar binnen kan schrijven. En meer dan dat, hoe je vanuit je ware zelf kan gaan creëren, en hoe je kan ontdekken wat het is dat jou met het schrijven te doen staat. Als je wil proeven van haar werk, kan je op haar website gratis het e-book Diepzeeschrijven downloaden. Het leert je hoe je in een eerste fase voor jezelf de veiligheid en de ruimte kan scheppen voor verdiepend schrijven. Het mooie is: hoe dieper je in je schrijven durft te duiken, hoe levendiger en overtuigender je schrijven wordt.

Specialisme
Joey’s aandacht gaat vooral uit naar jouw proces, als schrijver, en als mens. JIJ gaat het engagement aan met jezelf en je schrijven. De nadruk van alle retraites ligt op bewustwording, in de ruime zin van het woord, en als gevolg daarvan transformatie. Als het schrijven je roept, dan is dat een teken.

Schrijf je ware zelf. Kijk op www.joeybrown.be/retraites

Dit is een onderdeel van het Schrijfcoach-katern uit Schrijven Magazine nummer 2 van 2018.