Start » Magazine » Schrijven Magazine: in het volgende nummer

Schrijven Magazine: in het volgende nummer

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 21 mei 16:00 een abonnement, dan ligt het nummer omstreeks 1 juni in je brievenbus.

WORD ABONNEE  GEEF SCHRIJVEN MAGAZINE CADEAU

In nummer 3 van 2018:

Thema: conflict

‘Het conflict’ wordt vaak besproken in schrijfworkshops en ook op het forum van schrijvenonline.org wordt er levendig over gediscussieerd. Wat is een conflict precies, en is het nodig voor een goed verhaal? Schrijven Magazine duikt deze editie goed in dit thema en spreekt onder andere met thriller-auteur Michael Berg en romancier Jan van Mersbergen, die onder het pseudoniem van Frederik Baas inmiddels twee thrillers publiceerde.

Schrijftips van bol.com-hoofdredacteur Janneke Siebelink

Bol.com is een belangrijke kracht in het Nederlandse en Vlaamse boekenvak. Janneke SIebelink, hoofdredacteur van de boekenafdeling, geeft schrijftips aan de hand van bekende boeken.

Deze fouten met Engelse woorden maak jij nooit meer!

Het Nederlands leent tegenwoordig veel woorden uit het Engels. Sommige mensen mopperen daarover, maar het is een fact of life, dus je zou kunnen zeggen: get used to it. Toch is er een geniepige valkuil als je Engelse woorden gebruikt in het Nederlands: ze worden vaak aangepast aan de Nederlandse spelling, waardoor er een verschil ontstaat met het originele Engelse woord. In dit nummer helpen we jou om de meestgemaakte fouten hiermee nooit meer te hoeven maken!

Koester de underdog! | Do's en don'ts van het bloggen | Familiegeschiedenis schrijven? Ontdek je voorouders in het online hiernamaals | en nog veel meer!

  • Waarom is de underdog zo belangrijk in verhalen?
  • Zakelijk of persoonlijk: wie blogt er tegenwoordig niet? Maar de ene blog is de andere niet en daarom geven wij je dit nummer tips!
  • Deel 3 van de workshop Familieverhalen schrijven
  • De cartoon van Carolina Trujillo.
  • Tekstuur Kidlit (kinderboekenschrijver Mireille Geus bespreekt een ingezonden verhaal voor kinderen), Tekstuur Proza (schrijfdocent Yke Schotanus bespreekt een ingezonden kort verhaal of romanfragment). 
  • Én de veertiende editie van ons eigen literaire tijdschrift Alice.

Mis dit nummer niet!

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 21 mei 16:00 een abonnement, dan ligt het nummer omstreeks 1 juni in je brievenbus.

WORD ABONNEE   GEEF SCHRIJVEN MAGAZINE CADEAU

Of wil je dit nummer los bestellen of in de winkel kopen?

1 jaar slechts € 26,50 + 2 cadeaus! Ben je al abonnee?

Of wil je dit nummer los bestellen of in de winkel kopen?Schrijven Magazine

Heel veel schrijftips natuurlijk! Maar wat nog meer?

Lees het hier!
Schrijven Magazine SUPERAANBIEDING

Korting én 3 cadeaus!

Word nu abonnee!
Gratis bij Schrijven Magazine: 1 jaar Van Dale Online Taalhandboek Nederlands

Gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Word nu abonnee!
Storytelling in 12 stappen

Essentieel voor (tekst)schrijvers!

Meer over dit boek