Start » Magazine » Schrijven Magazine: in het volgende nummer

Schrijven Magazine: in het volgende nummer

Het komende nummer niet missen maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 23 juli 16:00 een abonnement en je ontvangt dit nummer rond 3 augustus in je brievenbus! 

WORD ABONNEE  GEEF SCHRIJVEN MAGAZINE CADEAU

In nummer 4 van 2018:

Thema: KICKSTART je verhaal

Vastzitten hoort bij het schrijven, net zoals herschrijven. Elk verhaal loopt een keer aan de grond. Niet alleen bij onervaren debutanten die nog alles op schrijfgebied moeten ontdekken. Het geldt ook voor zeer ervaren auteurs. Arthur Japin zegt bijvoorbeeld: ‘Wanhopen hoort bij het proces.’ Wat kun je daaraan doen? Lees erover in het volgende nummer van Schrijven Magazine of kom naar de Schrijven Magazine Schrijfdag op 16 september.

Hoe maak je tijd om te schrijven?

In de meer dan vijftien jaar dat Ton Rozeman het schrijven van verhalen doceert - zowel in cursussen als in de vierjarige opleiding bij de Schrijversvakschool Amsterdam - ziet hij één factor die  meer het succes bepaalt dan alle andere: de factor tijd, ofwel: heeft iemand echt tijd om te schrijven? In het komende nummer vertelt Rozeman je alles over schrijftijd en het belang ervan.

Interview over literaire non-ficie met Frank Westerman

Frank Westerman is een van de weinige fulltime schrijvers en het boegbeeld van het genre literaire journalistiek. Wij interviewden Fintro Literatuurprijs-winnaar Westerman over dit genre: waarom is het zo belangrijk? Waar moet goede literaire journalistie aan voldoen en hoe kan een schrijver hier zelf mee aan de slag gaan? 

En verder...

  • Dialogen en show don’t tell – dít kunnen toneelschrijvers je leren
  • Het laatste deel van de serie familieverhalen schrijven
  • De cartoon van Carolina Trujillo
  • Tekstuur Kidlit (kinderboekenschrijver Mireille Geus bespreekt een ingezonden verhaal voor kinderen), Tekstuur Proza (schrijfdocent Yke Schotanus bespreekt een ingezonden kort verhaal of romanfragment)
  • De 15e editie van ons eigen literaire tijdschrift Alice
  • En nog veel meer!

Mis dit nummer niet!

Het komende nummer niet missen maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 23 juli 16:00 een abonnement en je ontvangt dit nummer rond 3 augustus in je brievenbus! 

WORD ABONNEE  GEEF SCHRIJVEN MAGAZINE CADEAU

1 jaar slechts € 26,50 + 2 cadeaus! Ben je al abonnee?

Of wil je dit nummer los bestellen of in de winkel kopen?Lees er alles over in de eerste - gratis! - editie van Schrijven Magazine Plus!

Lees het artikel

Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!
Geen schrijfwedstrijd meer missen? Volg Schrijven Magazine op Facebook!

Like Schrijven Magazine op Facebook!

Vind ik leuk!
Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg ons!