Afbeelding

SEO schrijftips

Foto: Pixabay

Zo schrijf je sterke teksten voor websites

Je hebt een website gemaakt of je schrijft teksten voor de website van iemand anders. Bij elke blog of pagina moet je ook nog eens nagaan of ze goed te vinden zijn in de zoekmachines. Goede webteksten blijven een vak apart. Toch valt deze kunst te leren! 


Kies een vorm


Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om op hun informatieve website een blog te plaatsen. Een blogpost heeft een andere insteek dan een standaard webtekst die vaak boordevol informatie staat. De inhoud van een blog kan van alles zijn, maar het doel is dat de bezoeker zich gebonden gaat voelen aan het bedrijf. Denk hierbij aan een artikel met tips of een persoonlijke blogpost over de ontwikkeling van het bedrijf. Eigenlijk ga je naar de kern van storytelling: een verhaal met gevoel waardoor het bedrijf een menselijk gezicht krijgt. Naast een blogpost kun je ook kiezen voor een tekst die voornamelijk informatie overbrengt. Kies een vorm die past bij jou of het bedrijf waar je voor schrijft. 

Vind het unieke verhaal


Een persoonlijk verhaal is echt een must. Wat maakt jouw verhaal of het verhaal van het bedrijf uniek? Als je antwoord op die vraag hebt, kan je het verhaal over gaan brengen op de website. Denk aan de jaarlijkse kerstreclame van warenhuis John Lewis, die elke keer weer viraal gaat. Een meisje ziet een eenzame man op de maan en besluit hem een kerstcadeau te sturen. Of een (knuffel)pinguïn die heel graag een vriendinnetje wil, dus vraagt zijn jonge eigenaar een meisjes pinguïn onder de kerstboom. Elke reclame is persoonlijk, herkenbaar en speelt in op de gevoelens van de kijker. Dus ga op zoek naar een verhaal dat jouw lezer raakt.


Maak het SEO-proof


Je hebt jouw unieke verhaal gevonden én je weet in welke vorm het geschreven moet worden. Dan moet je de blog of het artikel nog SEO-proof maken. SEO is erg belangrijk voor de vindbaarheid van een website. Sterke inhoud is al een grote stap in de goede richting, maar er is nog zo veel meer wat je kan doen zodat die sterke inhoud ook gelezen wordt. Wie weet heb je al wat tips gelezen op internet zoals ‘gebruik tussenkoppen’. Zo zijn er nog talloze schrijftips voor SEO-teksten. Kom je er nog niet uit? Dan kan je altijd een SEO-specialist inschakelen om je te helpen jouw website beter vindbaar te maken. 

Techniek