Afbeelding

Cover: Maurice Elschot

Zo schrijf je betere dialogen

Zo schrijf je betere dialogenDialogen maken je tekst levendig. De lezer zit middenin de actie. Maar hoe schrijf je goede dialogen? Leonardo Pisano en Marit van Ekelenburg schreven een handig boek over de do's en don’ts van dialogen.

In Mosterd voor de maaltijd reiken Marit van Ekelenburg en Leonardo Pisano gereedschappen aan om een krachtige dialoog te schrijven. Ze bieden een handzame gids met kennis over het schrijven van dialogen en heel veel voorbeelden. Naast technische aspecten, geeft dit boekje trucs hoe realistische, geloofwaardige dialogen kunnen worden geschreven, hoe door nadruk personages kunnen overtuigen en hoe emoties via dialogen kunnen worden overgebracht. 

De opzet heeft een praktisch karakter en schrijvers kunnen de principes direct toepassen. Van gedetailleerde tips tot algemene adviezen. 

Het 128 pagina’s tellende boek is reeds als pdf te koop voor €5,95, en eind november is de gedrukte versie verkrijgbaar voor €12,50. Voor meer informatie: www.maritschrijft.com/mvdm of neem contact op met een van de auteurs: mosterdvoordemaaltijd@gmail.com. 

Techniek

Service