Zo maak je een succes van je boek

Het schrijven van een boek is één ding. Het in de markt zetten een tweede. Deze twee zaken zijn complementair met elkaar verbonden. Zonder een kwalitatief goed boek is er geen verkoop, maar de tijden dat een prima boek zichzelf wel verkoopt zijn voorbij.

Door Susan Moonen

Stel, je schreef een boek. Je vindt een uitgever of kiest voor een uitgave in eigen beheer. In beide gevallen zul je aan de bak moeten om je boek onder de aandacht van je potentiële lezer te brengen. Uitgevers zijn druk en besteden in de regel geen complete werkweek aan de marketing van jouw zielekind. Je zult het dus veelal zelf moeten doen.

Communiceren zonder een goed plan

Zelf riep ik bij mijn debuut al zowat vanaf dag 1 dat ik aan mijn manuscript werkte. Het leverde me veel volgers op. Nu ik wat verder ben, realiseer ik me met terugwerkende kracht hoe kwetsbaar ik mezelf opstelde. Geloof in je eigen kunnen, maar besef wel wat je de wereld in slingert. Wat als het je niet lukt om je manuscript af te ronden? Of, zoals in mijn geval, je soms zoveel met Facebook bezig raakt dat je bijna vergeet dat er ook nog geschreven moet worden. Weet wat je doet, zorg voor een strakke planning en houd je er ook aan. Je geloofwaardigheid en imago staan op het spel als je blaat over een boek dat nooit verschijnt.

Meer tips? Nog even geduld, je vindt ze in het juninummer van Schrijven Magazine!

Tijdelijke aanbieding: wie nu een abonnee werft voor Schrijven Magazine of zelf abonnee wordt, krijgt het Retorisch Woordenboek (t.w.v. € 22,50) cadeau!

Werf een abonnee      Word abonnee

Meer over dit nummer  

Nog geen abonnee? Neem vóór dinsdag 26 mei, 16.00 u. een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis!

Bron

www.schrijvenonline.org