Start » Nieuws » Zelf uitgeven: hoe en waar?

Zelf uitgeven: hoe en waar?

21 November 2014

 hoe en waar? Je eigen boek uitgeven, hoe moet dat? Waar moet je op letten, welke valkuilen moet je vermijden en welke kansen kun je grijpen? De ‘boekenfluisteraar’ Maarten Carbo geeft je tips in zijn nieuwste boek!

In het boek Zelf uitgeven Over het publiceren van je eigen boek vertelt schrijver, redacteur en uitgever Maarten Carbo hoe zelf uitgeven in zijn werk gaat, voor zowel een papieren boek als het e-book. Welke opties heb je en wat zijn de voor- en nadelen? Wat betekent zelf uitgeven voor concept, inhoud, vormgeving en andere belangrijke aspecten van je boek? Hoe bereken je kosten, opbrengsten, oplage en verkoopprijs? Hoe ga je de concurrentie van andere schrijvers en uitgevers te lijf? Kortom, een beknopte samenvatting over hoe en waar van het uitgeven van een boek.

‘Ervaren schrijvers werken vaak met een schema, plot, opzet of plan,’ aldus Carbo in zijn boek. Wil je meer tips lezen? Bestel het boek hier.  

Over de schrijver

Maarten Carbo (1956) werkt sinds 1978 in het boekenvak, aanvankelijk als boekverkoper en later als redacteur en uitgever. Hij werkte onder meer bij Uitgeverij Contact, uitgeverij Kosmos en de Dutch Media Group. In 2011 begon hij als De Boekenfluisteraar: samen met thrillerauteur Daniëlle Hermans coacht en adviseert hij (beginnende) schrijvers bij het maken, presenteren en publiceren van hun boek. Ook schreef hij Succes met je boek! Tips en trucs van een boekenfluisteraar (uitgeverij Ambo, 2012).

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Succes met je boek!
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!


  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!