Afbeelding

Workshop Jelte Nieuwenhuis - Schrijven Magazine Schrijfdag 2017

Workshop Jelte Nieuwenhuis - Schrijven Magazine Schrijfdag 2017Jelte Nieuwenhuis zal op de Schrijven Magazine Schrijfdag een poging doen om je de weg te wijzen. Dat begint met een korte geschiedenis van de roman -- hoe kan het dat de roman is uitgegroeid tot het populairste narratieve genre dat er is en waarom is het belangrijk om daar bij stil te staan? -- en eindigt met een aantal concrete tips (ja, toch weer tips) om op het juiste schrijfspoor te komen en te blijven.

Redacteur Jelte Nieuwenhuis wordt soms een beetje moe van de IKEA-romans waarmee zijn bureau wordt overspoeld. Schrijfcoaches spiegelen aspirant-schrijvers wel eens voor dat er een vaste gebruiksaanwijzing bestaat voor het schrijven van een roman. Het levert romans op waarvan er dertien in een dozijn gaan. En dat is jammer. Want als je een verhaal te vertellen hebt, wil je toch juist graag dat het uniek is? Net zo uniek als jij? Het is alleszins begrijpelijk dat auteurs houvast zoeken bij cursussen, retraites, how-to-boeken en schrijftips, maar er zijn andere wegen. Die zijn niet per se eenvoudiger, maar wel leuker. En de kans op een interessant -- en publicabel -- resultaat is groter.

Jelte Nieuwenhuis (Groningen, 1977) studeerde Literatuurwetenschap en is redacteur bij Uitgeverij Atlas Contact en begeleidt schrijvers als Hanna Bervoets, Jente Posthuma, Maarten van der Graaff, Ellen Deckwitz en Lieke Marsman. Op boekblad.nl schrijft hij een maandelijkse column over zijn vak. Hij wordt gedreven door een groot geloof in de toverkracht van kunst en verhalen, en wordt soms een beetje moe van zijn eigen enthousiasme. Jelte woont met zijn gezin in een buitenwijk van Utrecht. Zijn tweede huis staat op Twitter.


Bestel nu je tickets!

De Week van het Schrijven wordt afgesloten met de Schrijven Magazine Schrijfdag 2017 op zondag 17 september in Theater De Omval in Diemen! Net als vorig jaar krijg je een dag boordevol inspirerende schrijfworkshops en lezingen over schrijven. Ook kun je je verhaalidee pitchen bij redacteuren van uitgeverijen, en er staan schrijfdokters klaar voor eerste hulp bij schrijfproblemen.

Bestel nu je tickets!

Wij laten dit jaar de ticketverkoop verzorgen door Eventgoose.
Wacht niet te lang, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt!
Goed om te weten: abonnees profiteren van € 20 korting!

Benieuwd naar het hele programma? Klik hier. 

Techniek