Afbeelding

Volgende week start Schrijven Online weer met een TwitterTale.

Winterbundel met twittercolumns op komst

twittercolumns in verschijnen in een bundelOp 1 december 2013 lanceert het Twittercolumncollectief een winterbundel met twittercolumns.  De winterbundel is vanaf 1 december gratis te downloaden.

Een twittercolumn is een beeldend en krachtig stukje tekst van slechts 140 tekens.
De twittercolumn werd geïntroduceerd in 2010. Al vele twittercolumnisten verstuurden creatieve tweets over alledaagse observaties. Om nog meer mensen kennis te laten maken met deze nieuwe literaire vorm brengt het Twittercolumncollectief twee keer per jaar een verzamelbundel uit. Iedereen is vrij om mee te doen. In mei 2013 publiceerde het Twittercolumncollectief al de Moederschapsbundel.

Winterbundel

Het Twittercolumncollectief bestaat uit redacteuren afkomstig uit het hele land die elkaar enkel kennen via Twitter. De winterbundel zal gaan over al het lief en leed  van de wintermaanden. Sinterklaas en Kerst krijgen ieder een eigen hoofdstuk.  

Een voorproefje uit de winterbundel:
Winterdag. Met kabels, kwastjes of Noorse motieven. Achteloos of met zorg gekozen. Al dat gemuts geeft de witte wereld kleur. #twittercolumn

Meerdere leden van het Twittercolumncollectief geven ook workshops. Aan de hand van de twittercolumn trainen ze de deelnemers in het beeldend schrijven. Voor meer informatie ga naar de website van het Twittercolumncollectief.

Bron

http://twittercolumn.tumblr.com/winterbundel

Techniek