Cliffhanger TwitterTale

De Cliffhanger TwitterTale is van start. Beeld door Kurt Thomas HuntDe CliffTale is af. De volgers van Schrijven Online en Bergwijzer.nl hebben een spannende cliffhanger achtergelaten voor de deelnemers van de schrijfwedstrijd die we morgen aankondigen.

Vandaag om klokslag negen uur begon de CliffTale verschenen. Volgers op Twitter konden op de eerste tweet van Schrijven Online en Bergwijzer.nl doorschrijven. Elk uur koos de redactie een tweet uit waarmee de volgers verder konden. Dit ging door tot 16:00 uur, met het onderstaande verhaal als resultaat:

Mijn wangen stonden strak van de kou toen ik de deur van de berghut achter me dichttrok. Uit de hut hoorde ik Eline roepen: "Waag het niet om me hier alleen achter te laten, schoft!"
Er klonk het geluid van brekend glas, en toen werd het stil. Ik bond mijn ski's om en begon aan de afdaling. Even later zag ik Crans Montana liggen en daar beneden lag Sion met het kleine vliegveldje, mijn bestemming. Daar moest ik zo snel mogelijk naar toe. Zonder twijfel stortte ik me van de met rotsen bezaaide helling.
Als Eline de waarheid had gesproken, was dit mijn enige kans om te voorkomen dat alles gruwelijk fout zou gaan. Ik keek op en zag dat alle hoop verloren was. Het vliegveld bleek dicht, de startbaan bedekt met een dikke laag sneeuw.
Opeens voelde ik de sneeuw onder me schuiven. Voor ik het wist rolde ik naar beneden. Met mij kwam een ton extra sneeuw mee.

(met dank aan: @DrBoefje, @Mabon4, @jeannettekim57, @Hooghiemstra_P en @LadyNieske)

Schrijfwedstrijd

Ditmaal laten we het niet bij de TwitterTale. Vanaf morgen kun je namelijk meedoen aan de Sonim-Cliffhanger schrijfwedstrijd. Deze wedstrijd, die we ook in samenwerking met Bergwijzer.nl organiseren, gebruikt het verhaal van de bovenstaande CliffTale als startpunt van de opdracht. De wedstrijd gaat morgen van start. Houd dus goed Schrijven Online en Bergwijzer.nl in de gaten en doe mee!

Bron

www.twitter.com/schrijvenonline