Afbeelding

Kinderen

Correctbook.nl

Winactie: Correctbook. Maak een vuist tegen analfabetisme

Wereldwijd zijn er 800 miljoen mensen boven de 15 jaar die niet kunnen lezen en schrijven. Daarnaast gaan er nog eens 250 miljoen kinderen iedere dag naar school zonder pen en papier. De organisatie Correctbook heeft een slimme manier gevonden om analfabetisme te bestrijden: het produceren van schrijfmaterialen die je oneindig kunt wissen, zodat kinderen niet steeds nieuwe (dure) schriften hoeven aan te schaffen. Die materialen worden gekoppeld aan schrijfprogramma''s op scholen. 


Hoe het begon: kinderen die vroegen om pen en papier

Op een vakantie in Zuid-Afrika verbaasde Correctbook-oprichter Sam zich erover dat de kinderen niet vroegen naar eten of kleren. Ze wilden iets heel anders, namelijk pen en papier. De kinderen wilden zich ontwikkelen door te leren lezen en schrijven, maar het schrijfmateriaal dat er was, was ontzettend duur en raakte snel op. Er moest, realiseerde Sam zich, schrijfmateriaal komen dat oneindig lang meegaat. En zo werd Correctbook geboren.

1 verkocht Correctbook = 1 trimester schrijven voor kinderen binnen ontwikkelingsprojecten

Wereldwijd zijn er 800 miljoen mensen boven de 15 jaar die niet kunnen lezen en schrijven. Daarnaast gaan er nog eens 250 miljoen kinderen iedere dag naar school zonder pen en papier. Voor hen maakt Correctbook schrijfmaterialen die oneindig uitwisbaar zijn: Correctbooks. Per verkocht Correctbook kan Correctbook één trimester schrijven beschikbaar stellen aan kinderen binnen ontwikkelingsprojecten. Want Correctbook doneert niet alleen producten, samen met ontwikkelingsorganisaties zet Correctbook schrijfprogramma's op bij verschillende scholen. De kinderen krijgen een Correctbook, een pen, een wisdoekje, extra inkt en kluisjes in de klas. Gaat er iets kapot? Dan zorgt Correctbook voor vervanging. De scholen worden gecontroleerd op goed gebruik van de materialen en de leraren krijgen een training. Het doel is om vóór 2023 1 miljoen kinderen van een Correctbook te voorzien waar ze minimaal 4 jaar mee kunnen schrijven. En het einddoel: analfabetisme de wereld uit.

Bijdragen aan de strijd tegen analfabetisme

Bij aankoop van een uitwisbaar schrijfboek of een ander Correctbook-product geef je dus 1 trimester schrijven aan  kinderen in ontwikkelingsprogramma;'s en draag je bij aan de strijd tegen het analfabetisme. Nog een pluspunt: je spaart papier en dus het milieu.

Een uitwisbaar notitieboek winnen?

Wij mogen van Correctbook één uitwisbaar notitieboek weggeven aan onze lezers. Vul je gegevens en motivatie in op het wedstrijdformulier en wie weet win jij dit blauwe A5-correctbook t.w.v. 14,95.

Winnen? klik op deze link en vul het formulier in!