Afbeelding

Eerste editie lezersfeest in 1997

Win kaarten voor de 20e editie van het Lezersfeest

Op zaterdag 12 november vindt in Rotterdam voor de 20e keer het Lezersfeest plaats. Op het programma staan onder andere Herman Koch, Saskia Noort, Griet Op de Beeck en Dimitri Verhulst. Tijdens deze literaire avond in de bibliotheek worden daarnaast talkshows, muziek- en cabaretvoorstellingen georganiseerd.

In de Bibliotheek Rotterdam staan zaterdagavond negen podia, waar het afwisselende programma van o.a. interviews, workshops, muziek en cabaret zal plaatsvinden.

Interviews bekende schrijvers

Op het podium zullen enkele bekende schrijvers geïnterviewd worden over hun nieuwe werken. Presentator Margot Dijkgraaf zal hier spreken met Dimitri Verhulst, Griet Op de Beeck, Marcel Möring, Herman Koch, Saskia Noort en Nelleke Noordervliet.

Talkshows en muziek in de Theaterzaal

In het theater van de bibliotheek staan Waumans & Victoria met hun Groot Internationaal Literair Variété Spektakel, waarin ze op zoek gaan naar het verhaal achter de schrijver. Er volgen twee talkshows met gasten als Herman Koch, Saskia Noort, Karin Amatmoekrim, Gerbrand Bakker en Nyk de Vries. Tussen de bedrijven door wordt de muziek verzorgd door singer-songwriters van Bastaard Platen. De avond wordt afgesloten met twee lezingen van Wim Helsen.

Paulien Cornelisse en Hans Achterhuis op het Erasmuspodium

Op het Erasmuspodium vinden interviews plaats met Paulien Cornelisse, Hans Achterhuis, Japke-d. Bouma en Ruben Mersch. Daan Windhorst draagt hier verhalen voor en er is een interactieve expositie te vinden.

Jong talent

Niet alleen grote namen krijgen aandacht tijdens het Lezersfeest, maar ook jonge schrijverstalenten. Oscar Kocken interviewt Inge Schilperoord, Roelof ten Napel, Roos van Rijswijk en Judith Eykelenboom over hun daverende debuten en de plannen voor volgende boeken.

Meer informatie over het programma en kaartverkoop vind je op de website van het Lezersfeest.

Wil jij graag naar het Lezersfeest? Wij mogen 2 x 2 kaartjes weggeven. Vul het volgende wedstrijdformulier in en geef aan waarom jij naar het Lezersfeest wilt. Je hebt tot en met woensdag de tijd. Daarna kiezen we de winnaars!

Kun je bij het Lezersfeest niet aanwezig zijn, maar wil je wel graag tips ontvangen van Paulien Cornelisse? Lees dan ons huidig nummer.

Nog geen abonnee?

Word abonnee