Afbeelding

Literair smullen bij het Lezersfeest 2015

Literair smullen bij het Lezersfeest 2015 Op 14 november is het weer zover. Het Lezersfeest wordt voor de 19e keer georganiseerd in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam. Het uiteenlopende programma bestaat niet alleen uit schrijvers van eigen bodem, zoals Arthur Japin, Ronald Giphart, Leon de Winter en nog vele anderen, maar heeft ook een internationaal tintje door het bezoek van de Zweedse thrillerschrijver Lars Kepler. De avond wordt afgesloten met ‘Boekie Night’.

Afwisselend programma

Tijdens het Lezersfeest bestaat het programma niet alleen uit literatuur, maar er wordt ook aandacht besteed aan non-fictie en thrillers. Zo zal het Zweedse bestseller duo Lars Kepler een interview geven over hun nieuwe thriller Playground. Daarnaast vertelt Renate Dorrestein over haar nieuwe roman Weerwater.

Mannenprogramma’s tijdens het Lezersfeest

Tijdens het Lezersfeest is er voor ieder wat wils, dus ook voor mannen. Thema’s zoals voetbal, motoren, snorren en vriendschap zullen de revue passeren tijdens een speciaal mannenprogramma. Ook gaat presentatrice Jet Sol in gesprek met Leon Verdonschot, Arjen van Lith, Thomas Acda en Rob van Scheers & Ronald Giphart.

Cabaret en muziek

Literair smullen bij het Lezersfeest 2015 Er is ook ruimte voor cabaret tijdens het Lezersfeest. Cabaratier Mike Boddé is dit jaar gastheer in het Bibliotheektheater. Behalve cabaretiers Kiki Schippers en Jasper van Kuijk staan ook optredens van Lucky Fonz III op het programma. Tot slot zal Dichter des Vaderlands Anne Vegter een masterclass poëzie verzorgen in samenwerking met Poetry International. 

Jong schrijverstalent

Het Lezersfeest biedt ook een podium aan jong schrijverstalent, onder wie Opzij Literatuurprijs 2015 winnares Niña Weijers. Daarnaast zijn Nina Polek en Bregje Hofstede te zien.

Voor meer informatie over het Lezersfeest en kaartverkoop vind je hier.