Afbeelding

Wie is wie in uitgeversland: De Fontein

Wie is wie in uitgeversland: De Fontein

Wie is wie in uitgeversland: De Fontein De Fontein is een bekende uitgeverij van Nederlandse bodem. Ze geeft boeken uit in de categorieën Romans & Spanning en Jeugd. Auteurs die samenwerken met deze uitgeverij lopen uiteen van Peter R. De Vries tot Roald Dahl.

Spanning en ontspanning

De Fontein Romans & Spanning geeft boeken uit ter ontspanning zowel als boeken die aanzetten tot nadenken. Je vindt hier meeslepende romans, bloedstollende thrillers en meer.

Bij De Fontein Jeugd vind je onder andere de supergrappige serie Het leven van een Loser en de spannende boeken van Mel Wallis de Vries. De Fontein Jeugd geeft veel verschillende boeken uit: zowel grappige als serieuze boeken, prentenboeken, thrillers, informatieve boeken en graphic novels.

Onder de schrijvers die bij De Fontein publiceren vallen onder meer: Bette Westera, Marion van de Coolwijk, Jacqueline Wilson, Baantjer, Peter R. de Vries, Joanne Harris, Roald Dahl, Jojo Moyes en Robert Atkins.

Wie zitten er achter Uitgeverij De Fontein?

De uitgever voor Jeugd is tevens uitgeefdirecteur: Joris van de Leur. Voor het uitgeven van Romans & Spanning moet je bij Jeannette Ploeger zijn.

Acquirerend redacteuren voor Jeugd zijn Femke Geurts, Maartje Beukers en Erlijne Runia.
Claudia van der Werf en Sabrina Verbeek kun je vinden als acquirerend redacteuren bij Romans & Spanning.

Geschiedenis

Uitgeverij De Fontein werd opgericht in 1946. In 1998 kwam uitgeverij De Kern erbij en zorgde ervoor dat deze zich ook ging richten op de vrouwelijke doelgroep.

De Fontein heeft lang in Baarn gezeten, maar is in 2011 verhuisd naar Utrecht waar het hoofdkantoor zich nu nog steeds bevindt. Van 2009 tot 2012 was de uitgeverij samengevoegd met Trion Uitgevers onder de verzamelnaam Uitgeverij De Fontein Trion. Na drie jaar zijn ze weer uit elkaar gegaan en in 2014 is Trion Uitgevers opgegaan in Kosmos Uitgevers.

Meer weten? Kijk op de website van Uitgeverij De Fontein.

Met de vele grote en kleine uitgeverijen die het Nederlandse taalgebied rijk is, valt het niet mee om als aanstormend talent je weg te vinden. Wij helpen graag een handje door in deze serie de belangrijkste spelers in uitgeversland aan je voor te stellen.