Wekelijkse schrijfopdracht: zei jíj dat?

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 505e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Schrijfopdracht #505 - zei jíj dat? 

Door Nadine van de Sande

We schelen allemaal van karakter en meningen. De een trekt snel de mond open waar de ander zich wat meer stilhoudt. De een praat graag over auto’s, terwijl de ander daar totaal geen interesse in heeft. Zo verwacht je dus dat iemand iets gaat zeggen of iets vindt. Als diegene dan toch over een onderwerp of mening praat die je niet bij die persoon plaatst, roept dat verbazing op. 

Deze week schrijf je over een personage dat iets zegt dat in eerste instantie helemaal niet bij diens karakter, interesses of mening lijkt te passen. Probeer voor een extra uitdaging het ondanks alles logisch te houden dat je personage uit deze onverwachte hoek komt met diens aankondiging. 
Het maximale woordenaantal is 400. 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Nadine van de Sande is freelance copywriter en schrijfster. Op verhaalentaal.blog post ze wekelijks een uitgebreide tip voor creatief schrijven. Daarnaast doceert ze een cursus autobiografisch schrijven bij de Ondernemersschool. Als manuscriptredactrice en schrijfcoach helpt ze schrijvers het beste uit hun werk te halen.

Banner Schrijven Magazine