Wekelijkse schrijfopdracht: Troonrede

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Yvette Hazebroek, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Rachel Kabelaar, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 452e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #452 - Troonrede

Door Johanna Müller

Deze week zal Charles gekroond worden in het Verenigd Koninkrijk. Stel dat er in het programma het uitspreken van een troonrede zit… Die mag jij schrijven: een troonrede. Die wordt gegeven voor een schare uitgenodigden, de pers, en ook enkele mensen uit het volk. Je verwerkt volgende  elementen erin: een erg korte scène voor hij eraan begint (welke emoties?), een rede die start maar dan gebeurt er iets (er dondert een luchter naar beneden, er roept iemand iets, de zijtribune zakt in) en je redenaar moet z’n speech onderbreken en inspelen op het voorval. Je kiest natuurlijk zelf wat de toon is van de rede: strak, saai, met een vleugje humor.

Je mag max. 700 woorden gebruiken.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…
Mijn korte verhalen vind je op www.johannamuller.be