Wekelijkse schrijfopdracht: Silly the Seagull

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 491e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Schrijfopdracht #491 - Silly the Seagull

Door Johanna Müller

De opdracht deze week is echt een 'creatief schrijven' oefening. Ik inspireerde me voor deze opdracht op een werkbezoek o.a. aan Fighting Words in Dublin, dat is een organisatie die overtuigd is dat iedereen een verhaal kan bedenken en opschrijven. Hun werking richt zich op kinderen, met of zonder beperking, met of zonder Ierse afkomst.

Men start eerst met een gemeenschappelijke ronde (die je ook perfect kan toepassen als je voor jezelf schrijfoefeningen wil bedenken). Kies een hoofdpersonage, kies een tweede personage, zoek naar een droom die het hoofdpersonage nastreeft en bedenk een probleem voor het hoofdpersonage.

Het hoofdpersonage waarmee je aan de slag mag gaan is Silly the Seagull, die dik bevriend is met Nina, een mens die graag roze prinsessenjurken draagt. Silly droomt al jaar en dag van een paars prinsessenkleed en is erg beducht voor de Viking Splash Tour (een ludieke toeristische doortocht van een Vikingboot door Dublin).

Koppel al deze elementen aan elkaar tot een vrolijk, triest, spannend of avontuurlijk verhaal van max. 700 woorden.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…
Mijn korte verhalen vind je op www.johannamuller.be

 Banner Schrijven Magazine