Afbeelding

Magische glitter

Pixabay

Wekelijkse schrijfopdracht: Onttovering

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 482e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #482 - Onttovering 

Door Anna Strijbos

Het begrip onttovering betekent: iets van magie ontdoen. Max Weber voerde het begrip ‘onttovering van de wereld’ in. Hij bedoelde hiermee dat er gepoogd wordt praktische problemen niet meer met magie, maar met technologie op te lossen. Dit is een omwenteling in de moderne samenleving.

De opdracht van deze week is om te schrijven over onttovering. Dit mag je zo breed opvatten als je wilt. Dat kan heel individueel: de hoofdpersoon verkeert lang in een bepaalde waan, en dit is het moment dat de hoofdpersoon de zaken plots ziet voor wat ze echt zijn.
Een voorbeeld hiervan kan zijn dat de echtgenoot van de hoofdpersoon vreemdgaat, liegt, of wat dan ook. De hoofdpersoon weet dit ergens wel, maar nu komt het moment dat hij/zij het niet langer meer kan negeren. Het mag ook een ander thema zijn. 

Het maximum aantal woorden is 300.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Anna Strijbos heeft een filosofie-achtergrond aan de UvA. Momenteel verkent zij de uitgeverswereld tijdens een stage bij uitgeverij Atlas Contact op de redactie non-fictie en business contact. Ook geeft zij de online schrijfcursus ‘Ontdek je schrijftalent’. 
Daarnaast houdt zij zich bezig met het schrijven van proza en poëzie. Haar gedicht Rouwend werd eerder gepubliceerd in de literaire bijdrage van Schrijven Magazine: Alice. ‘De Zelfloze’, Anna’s debuutroman in wording, werpt een introspectieve blik op de giftige dynamieken binnen groepsverband. Door deze achtergrond heeft zij een perfecte beheersing van de Nederlandse taal en lukt het haar om op een nauwkeurige manier manuscripten te analyseren.

Banner Schrijven Magazine