Afbeelding

Man kijkt op zijn horloge

JÉSHOOTS via Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht: Nog even wachten

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 508e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Schrijfopdracht #508 - Nog even wachten

Door Nadine van de Sande

Wachten is meestal niet zo leuk; liever was het moment al daar. Maar of je wacht op iets vervelends of iets leuks, maakt nogal een verschil. En weet je ook wanneer datgene waarop je wacht zich aandient? Misschien is dat zelfs niet het geval. Daarmee wordt wachten een heel divers gegeven om over te schrijven. 

Schrijf een verhaal van maximaal 400 woorden waarin het wachten zelf centraal staat, niet zozeer de uitkomst of het moment zelf. Probeer daarin te omschrijven hoe  dat voelt voor je personage. 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel + de titel van jouw verhaal). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Nadine van de Sande is freelance copywriter en schrijfster. Op verhaalentaal.blog post ze wekelijks een uitgebreide tip voor creatief schrijven. Daarnaast doceert ze een cursus autobiografisch schrijven bij de Ondernemersschool. Als manuscriptredactrice en schrijfcoach helpt ze schrijvers het beste uit hun werk te halen.