Wekelijkse schrijfopdracht: In de rouw

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Yvette Hazebroek, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Rachel Kabelaar, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 453e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #453 - In de rouw

Door Anna Strijbos

In romans wordt er vaak gebruikgemaakt van drie hoofdthema’s: liefde, schuld en dood. Ga maar eens voor je boekenkast staan om een roman te vinden met een ander thema; dat zullen er betrekkelijk weinig zijn. 
Desalniettemin is het moeilijk om over deze grote, abstracte thema’s te schrijven. Hoe verwoord je wat je personage precies voelt bij ingrijpende gebeurtenissen? 

De opdracht van deze week gaat over rouw. Probeer de emoties van je personage treffend te beschrijven ten aanzien van de toestand waarin hij verkeert. Er moet een overledene zijn waar je personage om rouwt. Het sterfgeval mag een hele tijd geleden hebben plaatsgevonden, of heel recent. Zorg ervoor dat het geen melodramatisch stuk wordt, of dat je personage juist te onverschillig blijft (behalve als dit de bedoeling is natuurlijk). 

Het maximum aantal woorden is 500. 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Anna Strijbos legt op dit moment de laatste hand aan haar eerste roman ‘De Zelfloze’. Zij is momenteel in gesprek met een uitgeverij over de mogelijkheden tot de publicatie van haar boek. Daarnaast schrijft zij een essay over de fundamenten van een liefdesrelatie en helpt beginnende schrijvers met het redigeren van manuscripten. 

Afbeelding

Banner Schrijven Magazine