Afbeelding

Schaakstuk met een kroon

Pixabay

Wekelijkse schrijfopdracht: de bewaker

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Yvette Hazebroek, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Rachel Kabelaar, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 420e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #420 - Bewaker

Door Johanna Müller 

Het is wellicht niet ontgaan: de hele ceremonie rond het overlijden van de Britse koningin. Je zag de wakers rond de kist staan, stokstijf, voor uren zonder één spier te bewegen (om die ene onfortuinlijke die flauwviel niet te vermelden). De opdracht van deze week is: beeld je in dat je één van deze bewakers bent en daar staat, mensen ziet passeren, en als een standbeeld staat.

Beschrijf je opdracht, kruip in de huid van zo’n waker, maar vooral: vertel wat er tijdens je opdracht van uren door je hoofd gaat. Deel je gedachten maar geef ook aan wat je voelt.

500 woorden, maar het mogen er ook meer of minder zijn.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…
Mijn korte verhalen vind je op www.johannamuller.be