Afbeelding

Boekenkast op het station

Johanna Müller

Wekelijkse schrijfopdracht: Boek op het station

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Yvette Hazebroek, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Rachel Kabelaar, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 425e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #425 - Boek op het station

Door Johanna Müller

In het Centraal Station van Antwerpen kan je boeken achterlaten, die dan door een reiziger of toevallige voorbijganger meegenomen kan worden. Soms zijn de reken leeg, soms is er een aanzienlijk aanbod van boeken. De schrijfopdracht is: je bent een boek (je mag zelf kiezen of het dik of dun is, beduimeld of nog proper) en ligt daar dus op het rek. Het is aan jouw als boek om te beschrijven (mag Centraal Station in Antwerpen zijn of welk station dan ook) wat het boek meemaakt. Het blijft er misschien gewoon liggen en dan kan het boek beschrijven wat het ziet, welke passant opvalt, hoe het de aandacht van de potentiële lezer zal trekken. Het boek mag vanzelfsprekend ook worden meegenomen, maar waar komt het dan terecht.

Dus: beschrijven maar, in details, vanuit het perspectief van het boek. Je mag dat doen met 600 woorden of meer.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…
Mijn korte verhalen vind je op www.johannamuller.be