Wekelijkse schrijfopdracht: Beschrijving

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 494e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Schrijfopdracht #494 - Beschrijving

Door Anna Strijbos

De opdracht van deze week gaat over het beschrijven van een plek. Zo heb ik ooit een beschrijving van tweehonderd woorden geschreven over Moskou, uit de ogen van een ik-personage. 
Bij deze opdracht is het belangrijk goede, unieke en veelzeggende details te vinden, die de beschrijving kunnen karakteriseren, waardoor het de lezer bij blijft. Ook is het belangrijk dat het niet te verhalend wordt. Je mag een hoofdpersonage ten tonele voeren die de dingen waarneemt, en daar eventueel iets over vindt, maar richt je vooral op de uiterlijke kenmerken van de plek. 

Het mag iedere plek zijn: in een huis, een stad in het buitenland, een stad in het binnenland, een dorp, een straat, een voorraadkastje, een museum, alles mag. 

Met maximum aantal woorden voor deze opdracht is 200. 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Anna Strijbos legt op dit moment de laatste hand aan haar eerste roman ‘De Zelfloze’. Zij is momenteel in gesprek met een uitgeverij over de mogelijkheden tot de publicatie van haar boek. Daarnaast schrijft zij een essay over de fundamenten van een liefdesrelatie en helpt beginnende schrijvers met het redigeren van manuscripten.

Banner Schrijven Magazine