Wekelijkse schrijfopdracht: Applaus

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Yvette Hazebroek, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Rachel Kabelaar, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 416e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #416 - Applaus

Door Johanna Müller

Tijdens de eerste lockdown was het gewoonte in Vlaanderen dat mensen elke dag, klokslag 20.00 uur buiten gingen om te gaan applaudisseren voor al wie in de zorg werkt. Wie naar zonnige oorden vliegt, hoort het ook wel, van zodra de banden van het vliegtuig de landingsbaan raken, hoor je wel eens een applaus. Je geeft een speech op een conferentie, applaus.
Dit is de opdracht van deze week: maak een verhaal over wie een applaus verdient en waarom, of, draai de kwestie om en maak een verhaal over dat applaus dat jij kreeg  of waarvan je dromen zou. Laat het handgeklap klinken, laat ons het voelen. 

Je schrijft in maximum 600 woorden (maar meer mag ook

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…
Mijn korte verhalen vind je op www.johannamuller.be