Afbeelding

Speedboot vaart in een cirkel

Sanat Anghan via Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht: Afgerond

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Yvette Hazebroek, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Rachel Kabelaar, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 457e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #457 - Afgerond

Door Anna Strijbos

Deze week is de schrijfopdracht simpel. Althans, zo lijkt het. In een kort verhaal is een goed begin, midden, en einde essentieel. Een kort verhaal vormt één geheel, zonder losse eindjes en zaken die onduidelijk blijven (m.u.v suggestief taalgebruik). 

Opdracht: schrijf een kort verhaal met een duidelijk begin, midden en einde. Alles moet duidelijk zijn, het moet een coherent en consistent verhaal worden. Natuurlijk mag je dingen weglaten, een uitsnede maken van het verhaal. Doe dit nauwkeurig.

Het maximum aantal woorden is 450.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Anna Strijbos legt op dit moment de laatste hand aan haar eerste roman ‘De Zelfloze’. Zij is momenteel in gesprek met een uitgeverij over de mogelijkheden tot de publicatie van haar boek. Daarnaast schrijft zij een essay over de fundamenten van een liefdesrelatie en helpt beginnende schrijvers met het redigeren van manuscripten.

Banner Schrijven Magazine