Wekelijkse schrijfopdracht #502 - Een vlucht met een drone

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 502e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Schrijfopdracht #502 - Een vlucht met een drone

Door Johanna Müller

Een drone. Enkele jaren geleden speelde mijn buurman met z’n speelgoed drone, blij als een klein kind en fier op hoe hij in de tuinen kon spioneren. Ze worden steeds meer ingezet om bommen te vervoeren en te droppen, maar wist je dat men in China aan het experimenteren is met zogenaamde taxi-drones?

Ze vervoeren je over heuvels, rivieren, daken, langs gebouwen en rotsen. Waar zou jij heen vliegen met de taxi-drone. Maak een leuke (beeldende) promotekst om een angstige persoon zoals ik over de streep te trekken om mee te vliegen.

Je mag ongeveer 400 woorden schrijven.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…
Mijn korte verhalen vind je op www.johannamuller.be

Banner Schrijven Magazine