Wekelijkse schrijfopdracht #454 - Dat meen je niet!

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Yvette Hazebroek, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Rachel Kabelaar, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 454e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #454 - Dat meen je niet!

Door Nadine van de Sande

Iedereen heeft zo zijn principes. Die zorgen ervoor dat je bepaalde dingen nooit zou doen. Of het druist in tegen je karakter om op een bepaalde manier te reageren of te handelen. 
In de schrijfopdracht deze week ziet je hoofdpersoon een ander personage iets doen, of hoort die de anders iets zeggen waardoor het denkt: Dat meen je niet!  Zegt/ doet deze persoon dit nou echt?
Het maximale woordenaantal is 350, waarschijnlijk niet genoeg om uitgebreide geschiedenissen, beweegredenen of onderlinge relaties toe te lichten. Kijk eens of je tussen de spreekwoordelijke regels door duidelijk kan maken waarom dit gedrag zo vreemd is voor het personage en/of waarom het zo handelt.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Anna Strijbos legt op dit moment de laatste hand aan haar eerste roman ‘De Zelfloze’. Zij is momenteel in gesprek met een uitgeverij over de mogelijkheden tot de publicatie van haar boek. Daarnaast schrijft zij een essay over de fundamenten van een liefdesrelatie en helpt beginnende schrijvers met het redigeren van manuscripten. 

Banner Schrijven Magazine