Wekelijkse schrijfopdracht #433 - Bevriezen

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Yvette Hazebroek, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Rachel Kabelaar, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 433e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #433 - Bevriezen

Door Nadine van de Sande

Nu de dagen kort en koud zijn, kunnen er ook wel eens dingen bevriezen. Het water in de vijver, of de ochtenddauw op de autoruit. Maar wat als je personage dat doet?

Deze week ga je schrijven over een moment waarop je personage bevriest. Van schrik, angst of verbazing welteverstaan. Beschrijf dat moment waarop je personage zich niet kan bewegen en wat er dan door het hoofd gaat.  Je mag het uitgangspunt van bevriezen ook lekker letterlijk en creatief interpreteren. Leuk voor de science fiction liefhebbers onder jullie: wat als je personage zich heeft laten invriezen om in de toekomst wakker te worden, maar net iets eerder ontwaakt? 

Welke interpretatie je ook aan het woord bevriezen geeft, het uitgangsput van de oefening is dat je personage niet kan bewegen en dat de gedachten van je personage daarover op de voorgrond van je verhaal staan. 

Het maximale woordenaantal is 450. 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Nadine van de Sande is freelance copywriter en schrijfster. Op verhaalentaal.blog post ze wekelijks een uitgebreide tip voor creatief schrijven. Daarnaast doceert ze een cursus autobiografisch schrijven bij de Ondernemersschool. Als manuscriptredactrice en schrijfcoach helpt ze schrijvers het beste uit hun werk te halen.